Hronika

[ Izvor: N1 ]

14. 03. 2024. 14:54 1

"Ratomir" i "konopac za veš": "Skaj" poruke na suđenju Šariću

U Specijalnom sudu u Beogradu i danas su se na suđenju Darku Šariću i njegovim saradnicima izvodile "skaj" poruke okrivljenih, na kojima se većinski zasniva optužnica protiv njih i to za planiranje ubistva i diskreditaciju svedoka saradnika u postupku protiv Šarića u kom je on pravosnažno osuđen za šverc kokaina.

Advokati odbrane Darka Šarića imali su, kao i na prethodnom ročištu, primedbe na izvedene „skaj“ poruke, tvrdeći da takve poruke nisu poslate, a da pošto tužilaštvo tvrdi da su poruke dobijene iz francuske istrage sa servera koji je zaplenjen, da u tom slučaju treba da dostavi dokaz o tome da server zaista postoji.

Prikazane su poruke koje su u različitim periodima razmenjivali optuženi Danilo Odović, Dejan Lazarević i Darko Šarić.

Kako se obrazlaže u optužnici pojedine poruke odnose se na to da je Dejan Lazarević, tadašnji Šarićev advokat, obaveštavao Odovića da je od, takođe u ovom postupku, optuženog policijskog službenika Duška Mirkovića dobio konkretne poverljive informacije iz policijske istrage, ali i da mu je za to po nalogu Šarića dao novac, prenosi N1.

Advokat Dalibor Katančević, jedan od branilaca Darka Šarića tvrdi da je sve što stoji u porukama „plod improvizacije“, da su poruke „izmišljene i pisane po potrebi“, da se ne razumeju i da „nemaju blage veze“. Kazao je Katančević da bi i odbrana volela da ih razume, jer ovako „ne dokazuju izvršenje bilo kog krivičnog dela iz optužnice“.

Advokat Marko Janković, takođe jedan od branilaca Šarića ali i Danila Odovića kazao je da njegov branjenik Odović nije imao „skaj“ telefon.

- Ove poruke se odnose na neka druga lica, jer ne postoje nikakve naredbe da se optuženi prisluškuju u periodu iz kog poruke datiraju, a uz to moj branjenik Danilo Odović nikad nije imao "skaj" - naveo je advokat Janković.

Takođe prikazane su i poruke između Lazarevića i Odovića u kojima se oni brinu za Darka Šarića:.

„Skaj“ nalog CA283G (Dejan Lazarević): „Brate moj, umalo da se šlogiram, javio mi Džej da mu je Ratomir tražio da mu pošalje konopac“.

„Skaj“ nalog 9JOI97 (Danilo Odović): „Pišem Ratomiru i pitam ga šta radi i zašto će mu konopac i on mi kaže da je morao da pere veš i da ga osuši“.

U optužnici se navodi da se kodno ime „Ratomir“ odnosi na Dejana Lazarevića.

Prema navoodima optužnice Danilo Odović je čuvao novac namenjen za poslove Šarićeve kriminalne grupe, pre svega radi plaćanja troškova osobe angažovane za ubistvo svedoka saradnika Nebojše Joksovića, ali i nabavio i predao „skaj“ telefone optuženim policajcima Milutinu Radovanoviću i Danilu Stojanoviću.

Inače, grupu Darka Šarića Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti za diskreditaciju Nebojše Joksovića, koji je bio svedok saradnik u postupku koji se protiv Šarića vodio za šverc kokaina. Na to se Šarić odlučio zbog toga što njegov prethodni plan da se iz osvete ubije Joksović nije uspeo.

Cilj diskreditacije je bio da Joksović izgubi status svedoka saradnika tako što bi bio optužen za, kako je Tužilaštvo zaključilo, iscenirano planiranje ubistva svog saradnika Gorana Nikolaševića iz Valjeva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati