Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 10. 2021. 11:17 31

Vučiću, reci koja služba vrbuje Stefanovića?!

Otkako se rasplamsao rat unutar SNS klana koji vode Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović, javnost u Srbiji sluša priče kako je aktuelni ministar odbrane zavrbovan od strane jedne strane obaveštajne službe, sa zadatkom da sruši naprednjačkog lidera. Međutim, nikako da saznamo čija obaveštajna služba ima interes da sruši Vučića, pogotovo u svetlu njegovih reči da Srbija nikad nije bila poštovanija i uvaženija u svetu od vremena njegove vlasti.

- Nebojša Stefanović, aktuelni ministar odbrane, vodio je grupu zaverenika čiji je cilj bio rušenje s vlasti predsednika Aleksandra Vučića. Stefanović se posle posete SAD u maju 2019. godine vratio u Srbiju zavrbovan od jedne strane obaveštajne službe. Po nalogu koji je dobio od te službe, Stefanović kreće u akciju uklanjanja predsednika Vučića - grmi već danima režimska medijska mašinerija, želeći da skrene pažnju sa brojnih afera koje se vežu za Vučićevo ime. Pritom, nkako da objasne kako jedan ministar odbrane, zavrbovan od stranih obaveštajnih službi, može i dalje da obavlja tako značajnu funkciju važnu po bezbednost zemlje.

Slične reči je krajem septembra izrekao i Aleksandar Vulin, aktuelni ministar unutrašnjih poslova, braneći skandalozni Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima, kojim je pokušao da u Srbiji napravi tajnu policiju i značajno ograniči prava i slobode građana Srbije.

- Obaveštajnim radom došli smo do informacija da je nekoliko stranih zapadnih obaveštajnih službi preko svoje agenturne mreže u medijima, nevladinim organizacijama i političkim partijama izvršilo medijsku pripremu za organizaciju nasilnih protesta koji za cilj imaju destabilizaciju Srbije - dramatično je saopštio Vulin.

Kako se može primetiti, dok Vulin spominje da nekoliko stranih obaveštajnih službi radi o glavi Vučiću, režimski mediji sada pominju samo jednu. Što bi se u narodu reklo "pala knjiga na jedno slovo".

- Laž je da sam predvodnik grupe zaverenika sa ciljem da srušimo predsednika Vučića. Označen sam da sam radio direktno protiv predsendika, kršio zakon i da sam sve to radio za interes stranih država. Od svih laži koje su izrečene ova je svakao najmonstruoznija i neću se zaustaviti dok svaka od njih ne bude razobličena - pravdao se Stefanović.

No, šalu na stranu, ako pogledamo spisak obaveštajnih službi koje su zainteresovane za ovo područje - CIA (SAD), FSB (Rusija), MI6 (Velika Britanija), DGSE (Francuska), BND (Nemačka), MIT (Turska), Mosad (Izrael)... vidimo sve same Vučićeve prijatelje i saveznike, kako nas već skoro deceniju godina uverava.

I tako, dok nas sa jedne strane ubeđuje kako se ceo svet divi Srbiji pod njegovim mudrim vođstvom, kako su mu svugde širom otvorena vrata u svetu, kako mu svetski državnici poručuju da ih može pozvati u bilo koje doba dana i noći, kako svi sa nestrpljenjem čekaju da se sretnu sa njim... malo-malo, kad izbije afera u kojoj je Vučić glavni akter ili neko iz njegovog najbližeg okruženja, ti isti svetski prijatelji Srbije i naprednjačkog lidera lično, postaju krvni neprijatelji srpskog napretka oličenog u Vučiću.

Srpska javnost je zatečena tvrdnjama da od toliko prijatelja u svetu neko Vučiću radi o glavi, kad tako velikodušno nudi srpsku jeftinu radnu snagu, kad otvara tržište Srbije finansijskim mešetarima, kada potpomaže krupni kapital, kad radi za bankarski lobi, kada je kooperativan po pitanju kosovskog problema...

Možda problem leži negde drugo. Treba podsetiti da je Stefanović u toku istrage protiv kriminalnog klana Veljka Belivuka, izjavio kako bi bez pomoći američkog FBI, cela akcija hapšenja propala.

- Istraga protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka započela je u vreme kada sam obavljao dužnost ministra unutrašnjih poslova i očigledno je ključni segment te istrage upravo trenutak kada je FBI razbio tu enkripciju, povezao sve one koji su koristili Skaj aplikaciju i stao na put onima koji zloupotrebljavaju takvu vrstu tehnologiju. Informacije koje je FBI podelio sa evropskim i našim službama značajno su pomogle da se prikupe dokazi i podigne optužnica protiv ove kriminalne grupe, na čemu posebno želim da čestitam i našim istražnim organima i svima onima koji su pomogli da ova mafijaška organizacija završi iza rešetaka - kazao je Stefanović.

Imajući u vidu da je Belivuk tokom saslušanja rekao tužiocu kako je Vučić od njega tražio razne usluge - kontrola navijača, razbijanje demonstracija, prebijanje novinara, obezbeđenje naprednjačkih skupova... postaje jasno da je strani obaveštajni faktor imao značajnog udela u razbijanju idiličnih odnosa koji su vladali između Vučića i Belivuka, te da se ta činjenica sada pripisuje Stefanoviću kao otežavajuća okolnost.

Iako ne treba imati iluzija da je Stefanović čist u svim ovim prljavim poslovima, o čemu će javnost sve moći da sazna tek kada padne režim Aleksandra Vučića, naprosto, naprednjački lider je nekog morao da iskoristi kao žrtveno jagnje i da na njega svali krivicu zbog prekinute saranje sa podzemljem, kako u slučaju Belivuka, tako i u aferi "Jovanjica". Vučić, jednostavno, sada koristi strani faktor u obračunu sa Stefanovićem kako bi prikrio svoje tragove u navedenim aferama.

Zato se srpska javnost sada masovno zasipa teorijama zavere, kako bi se uverila da se ceo svet urotio protiv Vučića i srpskog "zlatnog doba". Ipak, naprednjački lider ne sme da izađe u javnost sa nazivom te strane obaveštajne službe koja se urotila protiv njega i koristi Stefanovića kao oruđe sa tim ciljem. 

Smisao je držati građane Srbije u konstantnoj paranoji, iščekivanju, neizvesnosti, upitanosti, dok se iza kulisa smišljaju novi načini zamazivanja očiju ljudima. 

Pa, Vučiću, kad si tako hrabar i neustrašiv, nikoga se i ničega ne bojiš, ispljuni već jednom, koja služba je zavrbovala Stefanovića i želi da nas skrene sa "svetlog puta" kojim nas vodiš! Ko je u svetu imao interesa da prekine unosan biznis uzgajanja marihuane? Ko u svetu ima nešto protiv "Krušika", prebijanja novinara i političkih oponenata? Koja služba se protivi rušenju u Savamali? Ko smatra da je nenormalno plagirati doktorate i kupovati diplome? Pitanja je mnogo, a odgovora malo. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 31

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati