Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 10. 2021. 06:21 97

LUDILO MOZGA: Vučić tvrdi da niko nikad u Srbiji nije proizvodio čokoladu!

Karakteristika svih diktatora i autoritarnih vlastodržaca je da toliko obnevide od samovlašća i samoljublja da pomisle da istorije država i naroda kojima upravljaju, počinju od njih samih i da ništa i niko nije postojao pre njih!

Ovo se mnogo puta potvrdilo i u slučaju Aleksandra Vučića, ali najnoviji primer bio bi zaišta smešan da nije tragična metafora stanja u našoj zemlji. Naime, Vučić je na svim društvenim mrežama ustvrdio "da u Srbiji nikada niko nije proizvodio čokoladu" i da smo savremenici istorijskog događaja, jer on prisustvuje otvaranju prve fabrike čokolade u Srbiji- "Barry callebaut" Novom Sadu.

Prosto je neverovatno da je Vučić toliko obnevideo da ne zna, ili da ne želi da zna da Srbija decenijama ima sjajnu konditorsku industriju i da su generacije odrastale uz čokolade Soko Štark, Pionir, Bambi, Swisslion i mnoge, mnoge druge koje se i dan-danas proizvode i uspešno prodaju ne samo na domaćem već i na mnogim inostranim tržištima.

On je zapravo opsednut da on, odnosno Srbija sa kojom sebe poistovećuje, za vreme njegove vladavine bude prva u Evropi ili u svetu po bilo čemu ili da izmišlja da se u Srbiji nešto prvi put dogodilo. To dovodi do toga da je sklon da izmišlja brojeve, datume i događaje. Tako je i u ovom slučaju, jer izgleda da je naumio da po svaku cenu uđe u istoriju kao predsednik Srbije, tokom čije vladavine je prvi put počela u našoj zemlji da se proizvodi čokololada!

U njegovom imaginarijumu su nam i plate i penzije veće nego ikada u istoriji, prvi put je Srbija poštovana u svetu, nikada do sada nijedan sportista nije osvojio nijednu medalju, nikada pre njega Putin niti bilo koji kineski predsednik nisu bili u Srbiji, nikada nikoga francuski predsednik pre njega nije pozvao u svoje "odaje", nikada pre njega nismo proizvodili leteće automobile i izvozili pileće nogice u Kinu... na žalost, ima još mnogo toga.

Ipak, realnost je da je jedino po čemu je Vučić uspeo da dogura Srbiju da bude prva u svetu, zapravo najveći broj zaraženih i preminulih od koronavirusa u odnosu na broj stanovnika u septembru ove godine a u samom smo svetskom vrhu i po stopi kriminala, korupcije, neslobode medija i nepoštovanja ljudskih prava.

Toliko o Vučiću i čokoladi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 97

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati