Društvo i ekonomija

Direktno.rs

28. 09. 2021. 06:00 53

Minpuki, nagradio si Stefu, glavnog batinaša sa protesta! Bravo!

Dobro jutro, kolega Aleksandre Vuline, gospodine minpuki. Kako ste? Jeste li raspoloženi za još jednu malo ozbiljniju epizodu popularnog serijala "ko kadrira u srpskoj policiji"? Ova pitanja su dosta kompleksna, pa vas molimo za pažnju i koncentraciju, a možda i da pozovete nekoga da vam prepriča ako vam je predugačak tekst. Pa da pređemo na pitanja.

Ponovo se postavlja pitanje sistemskog uništavanja Jedinice za Obezbeđenje. Posle smene Milana Gaka dovode na mesto komandanta zamenika Dejana Stefanovića Stefu, poznatog reketaša. Ne samo da je zamenik bio i Glišoviću i Gaku, sad će da komanduje jedinicom zajedno sa svojim pajtosima koje će postaviti na čelo jedinice.

Ne samo što je Stefanović uvreda za Jedinicu, nego je i kadar koji želi da postavi u raznim istražnim postupcima tokom godina u vezi zloupotreba službenog položaja, trgovinom uticaja, pribavljanjem velikih svota novca na nelegalan način. Dokle će ti njegovi pajtosi, a trenutno načelnici odeljenja živeti u stanovima u koje su upali i u kojima žive bespravno jer misle da su oni vlast i da njima to pripada? Dokle će o životima svojih radnika odlučivati lažni moralisti i lopovi? Dokle će se u toj jedinici vrednovati kriminal i nemoral?

Pored časnih policajaca iz te jedinice prolazi život i vreme koje oni ne mogu da vrate, uludo im prolaze životi dok gledaju batinaše, reketaše i poltrone koji im rukovode, a uništavaju ih psihički, fizički i materijalno?

Dokle ćemo biti slepi na zloupotrebe? Stefa, glavni batinaš sa protesta koji je čak nasrtao i na novinare tokom protesta, sada će za batinanje biti nagrađen? Bravo!

A zbog tih protesta ste smenili Milana Gaka? Dokle ce razni Isakovići, Prokopići, Krstići da zloupotrebljavaju sistem? Ne prezaju da prete otkazima, da omalovažavaju radnike, a žive bespravno u stanovima dok pripadnici MUP-a moraju da se prijave na konkurs? Na konkurs koji je unapred namešten...

Gde je prvih 300 iz kabineta ministra, gde su uredno zahteve podneli i ti koji bespravno žive u tim stanovima? Dokle mislite da tolerišete prijatelje kriminalce sa kojima sede pomoćnici i načelnici Jedinice za Obezbeđenje? Dokle mislite da reklamirate razne starlete kao radnice ove jedinice? Dokle ide privatizacija te uprave kad pojedinci u istu dovode lične trenere da im drže treninge? Dokle će razni šefovi odseka da terorišu policajce po Srbiji, na primer zahtevajući od njih da ih preko reda prevedu preko granice?

Dokle će se u toj jedinici vrednovati šta ćeš ti da daš - to će ti se vratiti, a ne posao? Da se načelniku registruje auto, servisira, da mu se spremi prase za slavu ili donese rakija i vino?

Dokle ce prećutno pripadnici jedinice da čuvaju Peconija i za to primaju još jednu platu?

Koliko je pripadnika jedinice počinilo samoubistvo, koliko njih se vodi kao nestalo?

Koliko pripadnika jedinice je sarađivalo sa Kendijom? Koliko pripadnika je obezbeđivalo svadbu Živojinovića?

Kako to šefovi na utakmice vode decu, a tamo su po službenom zadatku?

Koje su to pripadnice jedinice učestvovale u Bunga žurkama kod Palme?

Koliko popularnih glasova moraju da skupe da bi bili nagrađeni?

Sve se ovo dešava dok je Stefanović zamenik komandanta, a sad je zaslužio i da napreduje? Gospođa Sekulić je načelnica dežurne službe, njen muž je nekadašnji načelnik uprave, do dolaska Dunje Reljić u jedinicu bila je zadužena za kontrolu hrane (BH)... Od običnog službenika postaje načelnik odeljenja i kreće njeno iživljavanje nad radnicima... Tužile su je sve bivše kolege sa kojima je radila... Dunjina najbolja drugarica!

Koliko je radnika podnelo tužbe na račun načelnice Sekulić zbog raznoraznih zloupotreba? Načelnici Sekulić koja se slika po grobljima sa Dunjom Simić eks Reljić, načelnici koja je do juče probala kolače, a pod Dunjom naprasno napredovala...

Dokle mislite da je to u redu?

Do skorog novog saopštenja srpska policija te pozdravlja, kolega pukovniče.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 53

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati