Društvo i ekonomija

Direktno.rs

30. 09. 2021. 10:01 7

Režimska VUDU LUTKA i v. d. direktor sa najdužim stažom, a hoće da ruši mostove

Zoran Drobnjak, ovih dana čuven po svojoj genijalnoj izjavi da će srušiti Pančevački most, čovek je čija široka lepeza uloga u naprednjačkoj vlasti ne prestaje da iznenađuje. Od najdugovečnijeg v.d. direktora do mete treniranja strogoće od strane predsednika i ministara, Drobnjak je preživeo sve.

Jedan od rekordera u kategoriji večni direktori u v.d. statusu je direktor Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak, koji je na v.d. poziciji gotovo čitavu deceniju. Iako ga svi bockaju kao vudu lutku, on je preživeo sve, a njegovo mesto na ovom tronu obeležile su, osim što želi da sruši Pančevački most, i neke malo mračnije stvari.

Kao ono kada je više javno tužilaštvo u Valjevu podnelo optužnicu protiv Drobnjaka i Javnog preduzeća "Putevi Srbije", zbog saobraćajne nesreće novembra 2017. godine na putu Ub - Lajkovac u kojoj su dve osobe poginule, a jedna povređena.

Drobnjak se takođe teretio zbog davanja mita u vezi sa glasanjem tokom predizborne posete selu Kukulovce kod Leskovca. Optužnice su odbačene dok se Drobnjak, zajedno sa Tomom Monom baškario na zadnjem sedištu predsednikovog automobila, naravno, bez vezanog pojasa.

To je bio redak momenat da se Drobnjak našao u predsednikovoj milosti u javnosti, jer je inače poznat kao vreća za udaranje kad treba da se očitaju bukvice podređenima. Osim što Vučić redovno voli da "maltretira" Drobnjaka pred kamerama, ovo je iskoristio i inače manji od makovog zrna Toma Mona tokom obilaska radova.

Momirović je tako jednom prilikom sasuo salvu psovki i obrušio se na Drobnjaka da ga "ne proda jeb...".

- Hajde molim vas da to završimo, to mi je prvi penal, nemojte tu da me prodate. Ti si mi najsumnjiviji. Ako me zaj***te... - rekao je Momirović, da bi se potom uzajamno potapšao po ramenu sa Drobnjakom.

Kao genijalni dvojac, Momirović i Drobnjak našli su se pod lupom javnosti i kada je izdvojeno pet miliona dinara para svih građana Srbije za novi logo preduzeća "Putevi Srbije". Umesto smene Drobnjaka, on se poput kameleona izvukao i iz ove situacije i nastavio da vedri i oblači životima građana.

Tražio je prošle godine od Vlade Srbije da poveća cenu putarina za pet ili šest odsto, a ove je promenio ploču i čvrsto obećao da putarine neće poskupeti. Nije baš kao da se Drobnjak pita, ali ajde.

Bitno da je dobar sa onima koji se pitaju, te je tako nedavno jeo mortadelu i hleb sa haube sa predsednikom koji mu je izgleda na momenat oprostio kašnjenje na deonicama i iskoristio ga da u svojoj kampanji po Srbiji seje obećanja o mostovima i putevima.

Preživeo je na svojoj poziciji Drobnjak svaku vlast, od Velje Ilića koji je razumeo "da se kraducka, a ne krade", a uklopio se savršeno i u naprednjački ambijent, te će v.d. direktor i vudu lutka ostati, izgleda, još dugo dugo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati