Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

22. 09. 2021. 15:54 14

"Naslovna Alo je pozivnica za ubistvo"

Vučić je zbog aktuelnih dešavanja na Kosovu doživeo potpuni debakl i izneverio čak i svoje najtvrđe pristalice. Sad po starom, već oprobanom receptu, pokušava da za sve svoje neuspehe okrivi predstavnike opozicije. Za očekivati je da zbog toga i dodatno pojača represiju prema neistomišljenicima, što jeste svojstveno svim diktatorskim režimima - ocenjuje za Danas zamenica predsednika Demokratske stranke, Dragana Rakić.

Danas je Rakićku upitao da prokomentariše današnju naslovnu stranu tabloida Alo, gde se u glavnom tekstu “Šiptarima pomažu Đilas i Hrvati” navodi da je “u toku sinhronizovana akcija u pokušaju rušenja Srbije”.

– Ova naslovnica je posebno opasna ako se uzme u obzir način na koji je Vučić pretio Ćuruviji neposredno pre ubistva. Jednom rečju, ova naslovnica je upravo to – poziv na ubistvo. Demokratska stranka najoštrije osuđuje ove pozive na linč. Nedopustivi potezi režima i njihove propagande unose dodatne tenzije u društvo koje je na ivici kolapsa zbog korupcije i organizovanog kriminala koji vlada. Demokratskoj stranci je javni interes na prvom mestu. U ovom trenutku najviši javni interes jeste smena opasnog i katastrofalnog režima koji će se služiti sve brutalnijim sredstvima protiv opozicije i građana kako bi pokušao da produži svoju egzistenciju – zaključuje Rakić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati