Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 09. 2021. 09:35 6

Dve godine tužilac ćuti i o slučaju Obradovića i o švercu oružja u Krušiku

Juče se navršilo dve godine od kada su pripadnici neindetifikovane partijsko-policijske službe, na radnom mestu u fabrici Krušik, kidnapovali heroja Srbije, Aleksandra Obradovića, uzbunjivača iz Valjeva. Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal je 20. septembra 2019. godine pokrenulo istragu protiv Obradovića, zbog, kako je mesec dana kasnije saopšteno, sumnje da je odao poslovnu tajnu - piše u saopštenju Demokreatske stranke koje je potpisao Srđan Milivojević, član Glavnog odbora.

Dalje se navodi:

Nadležni tužilac Branko Stamatović je na prošlu godišnjicu od pritvaranja Aleksandra Obradovića izjavio da je „krivični postupak protiv Aleksandra Obradovića u završnoj fazi“, ne precizirajući koliko ta završna faza može da traje. Juče, posle godinu dana, čuli smo istu izjavu od istog tužioca. Drugačije ne može ni biti kada je od početka jasno da je pomenuti tužilac dobio zadatak da reši nerešivo. Jer ako je Aleksandar Obradović novinarima predao neistinite podatke, onda nije odao poslovne tajne, a ako je izneo istinite podatke, onda neko drugi mora u zatvor. Zbog toga sve ovo vreme, građani Srbije nisu čuli ni reč o tome da li je pokrenuta istraga o vrlo ozbiljnim i dokumentovanim optužbama koje je izneo Aleksandar Obradović o malverzacijama u vezi sa švercom oružja iz Krušika.

Zahvaljujući ogromnom pritisku javnosti i velikoj podršci građana, Aleksandar Obradović je 18. decembra 2019. godine pušten iz pritvora. Nažalost, on još uvek nije slobodan čovek. Umesto da država nagradi ovog hrabrog pojedinca koji je prikupio dokaze o umešanosti vrha naprednjačkog režima u organizovani kriminal i korupciju, Aleksandar Obradović je suspendovan sa posla i suočen sa svakodnevnim pretnjama zbog ispoljene građanske hrabrosti i odgovornosti.

Ovim putem još jednom se zahvaljujem Aleksandru Obradoviću što je ukazao na teške kriminalne mahinacije koje su fabriku Krušik dovele do ivice propasti. Izuzetno je važno da građani na primeru Aleksandra Obradovića mogu da se uvere da je moguće zvati se Aleksandar i voleti Srbiju. Svim hrabrim Aleksandrima, kao i svim građanima Srbije poručujem:

Srbija će uskoro biti slobodna zemlja u kojoj će svaki Aleksandar biti na svom mestu. Onaj koji je ukazao na kriminal i korupciju na slobodi, a oni koji su se ogrešili o zakone u zatvoru piše u saopštenju Demokreatske stranke koje je potpisao Srđan Milivojević, član Glavnog odbora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati