Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

15. 09. 2021. 11:41 12

Dekan FON-a izrekao javnu osudu Siniši Malom

Dekan Fakulteta organizacionih nauka (FON) Milija Suknović izrekao je meru javne osude ministru finansija Siniši Malom, čija je doktorska disertacija, odbranjena na tom fakultetu, osporena zbog plagiranja.

Podsetimo, nakon što je Upravni sud poništio odluku Odbora Univerziteta u Beogradu kojom je utvrđeno neakademsko ponašanje ministra finansija Siniše Malog, dekan FON-a trebalo je da ministru izrekne "javnu osudu" - korak koji je bio važan za dalje postupanje drugih organa Univerziteta u Beogradu.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović je za Danas objasnila da je rešenjem Odbora za profesionalnu etiku UB naloženo dekanu FON-a da u roku od 30 dana od prijema rešenja postupi po presudi Upravnog suda, odnosno da donese odluku o izricanju mere.

- Dekan je 13. septembra dostavio Univerzitetu odluku kojom izriče meru javne osude Siniši Malom, čime je postupio u skladu sa pomenutim rešenjem Odbora. Počev od prijema odluke dekana počinje da teče rok za žalbu od 15 dana. Žalbu mogu podneti Siniša Mali i podnosilac zahteva, a žalba se podnosi Odboru za profesionalnu etiku UB. Postupak još uvek u toku sve dok rok za žalbu ne istekne, što znači da odluka dekana nije konačna - izjavila je Ivanka Popović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Koaliciono pozorištance

Zoran Živković [21.09.2021.]


Anketa

Ko nosi najskuplju garderobu u SNS?

Rezultati

Video dana

Odlučio je da se p(r)ovuče posle osvajanja trke...