Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova ekonomija ]

14. 09. 2021. 12:24 4

Zamislili "SIĆU" za put do Golupca: "Putevi" obustavili tender!

"Putevi Srbije" obustavili su tender vezan za prostorni plan i idejni projekat izgradnje brzih saobraćajnica Golubac-Donji Milanovac-Brza Palanka i Kladovo-Negotin. Jedina ponuda koja je stigla za više od dve milijarde dinara prevazilazila je procenjenu vrednost javne nabavke.

Putevi Srbije doneli su odluku o obustavi postupka javne nabavke za Izradu prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora i Studije opravdanosti sa idejnim projektom izgradnje brzih saobraćajnica na pravcima Golubac-Donji Milanovac-Brza Palanka i Kladovo-Negotin, navodi Nova ekonomija.

Jedinu ponuda stigla je od grupe ponuđača - Hidroprojekat Saobraćaj, NR GEO Inženjering, Saobraćajni fakultet, Institut za arhitekturu i urbanizam, Građevinski fakultet i Makspro. Ona je iznosila 2,7 milijardi dinara i prevazilazila je procenjenu vrednost javne nabavke za 2,2 milijarde dinara.

Sa druge strane, "Putevi Srbije" su javnu nabavku procenili na 500 miliona dinara.

Naručilac je javni poziv objavio 2. avgusta, a do isteka roka stigla je samo jedna ponuda.

Trasa planiranog koridora sastavljena je od budućih deonica: Golubac - Кožica, Кožica - Boljetin, Boljetin - Stara Oreškovica, Stara Oreškovica - Brza Palanka i Kladovo - Negotin.

Okvirna granica Prostornog plana obuhvata delove teritorije opština Golubac, Majdanpek, Кladovo i Negotin.

Podsetimo, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je u julu, prilikom posete Zaječaru, rekla da će projekat izgradnje puta od Paraćina do Zaječara biti deo velikog investicionog plana, koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ona je tada rekla da se već radi na projektno-tehničkoj dokumentaciji i da se nada da će sledeće godine moći da se razgovara o načinima finansiranja.

U konkursnoj dokumentaciji za tender navedeno je obrazloženje da ova magistrala predstavlja primarni pravac za povezivanje zaječarskog i negotinskog regiona sa Koridorom 10.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati