Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 09. 2021. 19:01 3

Živković: Ukinuto odeljenje za decu s poteškoćama u razvoju

Danas su mališani krenuli u školu, srećni što će videti školske drugove, spremni za nove izazove i znanja, ali troje dece je ostalo zbunjeno i tužno. Njima je sinoć stiglo obaveštenje da je njihovo odeljenje prosto ukinuto i da više ne postoji, kaže Irena Živković, iz resora socijalne politike Stranke slobode i pravde, nakon odluke da se u Osnovnoj školi "Vasa Čarapić" u Beogradu ugasi odeljenje dece sa teškoćama u razvoju. 

- Ministarstvo je školi "Vasa Čarapić" u Beogradu javilo 31. avgusta oko 19 časova da se odeljenje dece sa teškoćama u razvoju ukida. Zakon propisuje tačan minimalni broj učenika neophodnih da odeljenje nastavi sa radom, ali roditelji tvrde da je proteklih godina radilo i sa manje đaka. Defektolog koji je vodio odeljenje, kažu, da ostaje sa pola fonda časova i minimalnom platom - napominje Irena Živković i nastavlja:

- Gospodo iz Ministarstva, deci sa teškoćama u razvoju ste ukinuli postojeću podršku, a odbijate da pružite novu. 

Roditeljima, pored svih problema sa kojima se u ovakvoj državi susreću, namećete dodatne brige.

Stručnim ljudima, koji žele i mogu da pomognu, na milion načina degradirate profesiju.

Obaveštenje o ukidanju odeljenja, ako je bilo neophodno, je po zakonima i po ljudskosti trebalo stići mnogo ranije, da bi se pripremili i deca i roditelji i da bi pronašli prihvatljivu alternativu.

Budimo konkretni, vas ove stvari uopšte i ne zanimaju. Ono što treba reći je da ima i nas koje zanimaju i koji ćemo se založiti da ova deca i roditelji ne budu više margine već ravnopravni članovi našeg društva u svakom pogledu - poručila je Irena Živković, resor socijalne politike SSP.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati