Društvo i ekonomija

[ Izvor: TV Nova S ]

01. 09. 2021. 10:55 3

Prelević: Vlast u Beogradu pomaže Milu Đukanoviću

Advokat Božo Prelević ne vidi razlog zašto se ceremonija ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija ne bi održala na Cetinju, "ukoliko je to činjeno vekovima unazad". U izjavi za televiziju Nova S, on se danas osvrnuo i na sve češće napade prorežimskih medija na premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, ukazujući da je fokus Beograda da napravi razdor između premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića i Joanikija.

Prema njegovom uverenju, režim u Srbiji direktno podržava Demokratski front, ali i da pomaže DPS-u Mila Đukanovića.

Nedavni protest na Cetinju, prema oceni Prelevića, izgledao je poput skupova koje predsednik Srbije, Aleksandar Vučić organizuje širom zemlje.

On smatra da je cilj okupljanja bio da se pokaže kako su Cetinjani protiv ustoličenja novoizabranog mitropolita u njihovom gradu.

- Mislim da je sjajan potez napravio Krivokapić sa odlukom da ne odlazi na ustoličenje, poručivši da ne želi da doprinosi sukobima i da je premijer svih građana Crne Gore - naglasio je Prelević.

Kako je ocenio, dobar potez je napravila i SPC odlukom da ne pozove vernike da dođu na ustoličenje, "pa je tako sada ostao samo Milo sa svojim ljudima koji šire poprilično zanimljive glasine".

Na pitanje kako komentariše reakcije Beograda posle odluke Krivokapića da ipak ne prisustvuje ceremoniji na Cetinju, Prelević je odgovorio da je njegov utisak da prorežimski mediji napadaju premijera Crne Gore po zadatku.

- Već duže je Krivokapić na meti. Centralni fokus je napraviti razdor između Krivokapića i Joanikija i oni to čine sa velikim posledicima . Nedavno je stradao i rektor Cetinjske bogoslovije, Gojko Perović, koji je jedan sjajan čovek i intelektualac“, rekao je Prelević i predočio da je to "veliki gubitak za Crkvu.

- S jedne strane imate Krivokapića, a s druge strane imate Đukanovića. U prorežimskim medijima se Krivokapić satanizuje šta god da uradi, čime se pokazuje da je on u stvari meta - rekao je on, ali je napomenuo da ti prorežimski mediji, istovremeno, rade i u interesu Đukanovića.

- To svaki put rade kad napadaju Krivokapića. Između Vučića i Đukanovića ne cvetaju ruže, ali biznis savršeno cveta. I ovde i u Crnoj Gori - izjavio je Prelević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati