Društvo i ekonomija

Direktno.rs

27. 08. 2021. 19:55 5

Kinezi iz Linglonga nezakonito borave u Srbiji (FOTO)

Nekoliko kineskih državljana nezakonito je boravilo u našoj zemlji radeći na izgradnji fabrike guma Linglong u Zrenjaninu i moraće da Srbiju napuste u naloženom roku.

Na adresu redakcije Direktno, pristigla su tri rešenja policije u Zrenjaninu, Odsek za strance i suzbijanje iregularnih migracija, kojima se kineskim državljanima koji su nezakonito boravili u Srbiji nalaže da našu zemlju napuste u roku od 30 dana.

Sva trojica kineskih državljana u Srbiji su bili zaposleni od strane kineske fabrike "CRBC" koja radi na izgradnji fabrike guma Linglong Zrenjanin. Oni su prekršili pravilo da u Srbiji mogu boraviti do 30 dana bez vize.

S obzirom na to da su u Srbiju došli da rade, kineski državljani su svesno kršili propise jer nisu podneli zahtev za odobrenje privremenog boravka na osnovu zaposlenja.

Dvojica radnika u našu zemlju došli su 25. maja, dok je jedan došao čak 10. marta. Kako navodi izvor koji nam je ove informacije i dokumenta prosledio, postoji još mnogo kineskih radnika koji u Srbiji borave ilegalno, odnosno "na crno".

Izgradnja kineske fabrike guma Linglong najavljena je od strane države kao "najveća i najznačajnija investicija u Vojvodini", a da je tako izgleda potvrđuje i činjenica da fabriku grade ilegalni kineski državljani. 

A kako i te Kineze ilegalce tretiraju, može se zaključiti samo jednim pogledom na uslove smeštaja radnika koji grade ovu bitnu investiciju, koji podsećaju na uslove u kojima su obitavali logoraši na ozloglašenom Golom otoku.

Juče smo bili svedoci i da u RTB Bor, koji je u vlasništvu kineske kompanije Ziđin, direktor ove firme, kineski državljanin, išutira srpskog inženjera Nenada Jankucića!

Toliko o Srbiji, ekonomskom tigru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati