Društvo i ekonomija

Direktno.rs

14. 08. 2021. 20:14 17

Šta bi sa Vučićevim obećanjem da će zaposliti 250 radnika Geoxa?

Nakon što je izigran od strane italijanske kompanije Geox, koja je u Vranju koristila jeftinu radnu snagu i za to bila potpomognuta od režima Aleksandra Vučića, naprednjački lider je 3. avgusta obećao da će prvih 250 od 1200 radnika koji su ostali bez posla u narednih deset dana dobiti novi posao i imati neuporedivo veće plate. Danas je 14. avgust, a Vučić, kao i obično, nije ispunio svoje obećanje.

- Nije naša obaveza, ali obećavamo ljudima svaki dan da ćemo učiniti sve da ih zaposlimo. Gledaćemo da u roku od 10 dana zaposlimo prvih 200, 250 ljudi. Imamo 85 bračnih parova koji su prvi na redu - obećao je Vučić u želji da popravi imidž nakon fijaska sa Geoxom, čije poslovanje u Srbiji je sebi upisao u zaslugu.

On je dodao i da bi radnici na novim radnim mestima mogli da imaju i veće plate nego u Geoxu, ponavljajući, pritom, svoje standardne fraze o tome kako će da gradi Srbiju, auto-puteve, pruge, da pomaže penzionere, zapošljava mlade itd...

Prvi naprednjak je nazvao Geox "neozbiljnom kompanijom", a pre samo pet godina je pričao kako će ona da vrati veru u budućnost mladima na jugu Srbije.Treba podsetiti da je Vučićeva Vlada toj "neozbiljnoj kompaniji" subvencionisala izgradnju fabrike, sa 11,25 miliona evra, odnosno sa 9.000 evra po svakom novootvorenom radnom mestu, a takođe je dala i 100 miliona dinara za uređenje zemljišta u slobodnoj zoni, što je bio preduslov da može da počne izgradnja fabrike.

Eto, prošlo je i tih deset dana, a od novog posla za 250 radnika Geoxa ni traga. Ispostavilo se da je to bio još jedan u nizu manevara kako bi se umirila javnost i izvadile fleke pred Vranjancima, jer računa Vučić da svako čudo prođe za tri dana, a imaće dovoljno afera koje će potisnuti njegovo obećanje.

Kao što narod kaže "Vučićevo obećanje ludom radovanje".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati