Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

05. 08. 2021. 09:50 3

"Vučevićeva krivična prijava je predstava za javnost"

Prijave bez kvalifikovanja dela, sastavljene od medijskih napisa, koje novinarima nisu ni date na uvid, po svemu sudeći uopšte i nisu krivične prijave u pravnom smislu, izjavio je za list "Danas" sudija Apelacionog suda Miodrag Majić.

- Čak i pre nego što su podneli te prijave, rekao sam da će to zaviti u nekakvu formu, a zapravo to pozivanje nadležnih institucija da reaguju povodom medijskih tekstova nije nikakva krivična prijava. To što su oni to tako nazvali je predstava za javnost - ukazao je Majić.

On je objasnio da krivična prijava ima svoju jasnu formu - šta mora da sadrži, opis krivičnog dela, dokaze.

Mi ništa od toga ovde nemamo. Imamo novinske tekstove i apel, i to republičkom tužiocu koji u konkretnom slučaju nije ni nadležan, rekao je Majić, uz napomenu da „nepostojanje krivične prijave u pravnom smislu“ bi mogao da bude razlog zašto ona nije data novinarima na uvid.

- Ništu tu nije tajno, ako je, kako su rekli, sve već poznato i objavljeno u medijima. Tu bi moglo da bude tajno ako se otkriva nešto novo, pa se zbog eventualnog postupka krije od javnosti, što ovde nije slučaj. Zato ta prijava nije ni data na uvid javnosti, već predstavlja jedan manevar kojim se ponovo unižava već uniženo pravosuđe. Prvo, simuliranje nekakvog postupka, a zatim poruka tužilaštvu ‘eto, vi ni to ne znate da uradite a da vas mi ne podstaknemo - rekao je Majić i dodao da je isto bilo i u slučaju Jovanjica.

Sagovornik lista Danas naglašava da je pravosudni sistem potpuno zaustavljen, i da niko iz aktuelne vlasti neće biti procesuiran „dok sam ne poželi da neke delove procesuira“.

- To je najopasnije od svega u čemu mi trenutno živimo. Mi nemamo podelu vlasti, već sistem u kojem jedna politička opcija kompletno uzurpira svu vlast u državi, pa tako i pravosudnu, što povremeno manifestuju ovakvim performansima - zaključio je Majić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati