Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 08. 2021. 22:51 1

Petar Đurić demantovao da mu je određen pritvor

Osnivač poktera "Ćale, ovo je za tebe" Petar Đurić demantovao je optužbe koje su se na njegov račun objavili pojedini mediji, ističući da "neće ćutati na političku instrumentalizaciju, pritiske, političku pozadinu i laži u ovom slučaju".

Povodom medijskih natpisa o krivičnoj prijavi koja je podneta protiv njega, Đurić je u saopštenju naveo da je o samoj prijavi saznao iz medija koje je, pre njega „neko od nadležnih organa obavestio“.

Dodaje da je laž da je hapšen, kako su to objavili medij, i da je čim je obavešten o prijavi u najkraćem roku otišao u policijsku stanicu gde mu je određeno zadržavanje od 48 sati, tačnije do izlaska pred postupajućeg sudiju.

„U momentu dok čekam da uđem u sudnicu određeni mediji gotovo u istoj minuti, po automatizmu, objavljuju informaciju da mi je određen pritvor od 30 dana“, rekao je on, dodajući da to nije tačno i da je „sud ocenio da nema osnova za određivanje pritvora“.

Napominjujući da ne može da govori o optužbama na njegov račun jer je postupak u toku, on  je demantovao i da je uznemiravao bivšu devojku ( (kako su to mediji preneli).

Kaže da je “ u pitanju majka njegovog sina o kojoj bez obzira na nepremostive razlike i gruba neslaganja nikada ništa loše javno ne bi rekao“ i da nije napao nikakvog druga već lice za koje, kako navodi, ceo grad zna da je povezano sa kriminogenom sredinom, a koje se našlo u blizini njegovog sina.

Đurić u saopštenju dodaje da „osnovano sumnja da je lice iz kriminogene sredine dobilo određeni nalog i instrukcije da priđe njegovoj bivšoj partnerki“, a posebno sinu kako bi izazvao njegovu reakciju  koja bi, kako tvrdi, bila iskorišćena u propagandi protiv njega.

Zbog zabrinutosti za bezbednost sina obratio se Centru za socijalni rad gde je podneo prijavu a dan kasnije, kako tvrdi, kao odgovor na to dobio je krivičnu prijavu.

Đurić je istakao da „kao građanin Srbije i kao predsednik jednog političkog Pokreta osuđuje svaki oblik nasilja nad ženama, te da će se Pokret na čijem je čelu boriti za ravnopravan položaj žena u srpskom društvu“.

Takođe neću ćutati na političku instrumentalizaciju, pritiske, političku pozadinu i laži u ovom slučaju, poručio je Đurić u saopštenju i dodao da Pokret „Ćale ovo je za tebe“ u narednim danima nastavlja još snažniju borbu za slobodnu državu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati