Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 08. 2021. 15:11 5

Čekaju se odgovori: Pet pitanja za predsednika Srbije

"Povodom potpisivanja Sporazuma o saradnji između Ministarstva rudarstva i energetike i kompanije "UGT Renewables LLC" o izgradnji solarnih panela na 2.000 hektara na desetak lokacija širom Srbije i izjave Aleksandra Vučića "predstoje ne laki razgovori oko uslova i verujem da ćemo brzo završiti i da ćemo napraviti najbolji mogući dogovor", Koalicija za nadzor javnih finansija postavlja predsedniku Srbije sledeća pitanja", navodi se u saopštenju ove koalicije.

U saopštenju se dalje navodi:

"1. Da li je, zbog premora izazvanog brojnim državničkim obavezama, smetnuo s uma da se do poslova, čak i onih čija se vrednost meri desetinama i stotinama miliona evra, može doći i kroz tržišnu utakmicu i davanje ponude bolje od konkurentskih, a ne samo putem direktnog dogovaranja sa državnim vrhom Srbije?

2. Da li je, iz već navedenih ili drugih razloga, izgubio iz vida da osim firme sa kojom u ime Srbije pravi "najbolji mogući dogovor", u svetu postoje i druge kompanije koje se bave istim poslovima koje bi se veoma rado nadmetale za ovaj visokoprofitabilan posao?

3. Da li je i iz kog razloga, zamemario činjenicu da i u Srbiji postoje potencijalni investitori u obnovljive izvore energije?

4. Da li se i njemu čini neobičnim to što će za desetak različitih lokacija u Srbiji posao izgradnje solarnih elektrana biti dogovoren sa samo jednom firmom?

5. Da li bi zainteresovanoj javnosti mogao da ukaže na član Ustava kojim je predsedniku Republike omogućeno da se u toku trajanja mandata angažuje kao promoter i lobista stranih kompanija?", navodi se u saopštenju Koalicije za nadzor javnih finansija, a koje je potpisao njen predsednik Dragan Dobrašinović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati