Društvo i ekonomija

M. Z.

23. 07. 2021. 11:49 39

Pokvaren, nepošten, nečastan, osion, sramotan, nedostojan...

Akademik Dušan Teodorović poslao je na Tviteru poruku koja je odjeknula i izazvala veliku pažnju. Prozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da ga nijednom rečju nije pomenuo, već je to uradio navevši osobine koje ga, prema Teodorovićevom mišljenju, opisuju.

- Zlonameran, maliciozan, bezobrazan, besraman, pokvaren, nepošten, bestidan, podmukao, beskarakteran, nečastan, nemoralan, ohol, prepreden, osion, perfidan, bezočan, pakostan, sramotan, drzak, obestan, nedostojan, proračunat, iskvaren, bezobziran, neotesan, nesavestan... - bilo je sve što je Teodorović napisao na Tviteru, jasno pozvavši pratioce da nastave niz.

Iako u ovoj objavi nije pomenuo Vučića, sasvim je jasno da su se pomenute osobine odnosile upravo na onog ko "vedri i oblači" u Srbiji, odnosno pita se apsolutno za sve u zemlji, a čiji je akademik neistomišljenik i politički protivnik.

A koliko je ovaj tvit Dušana Teodorovića zapravo odjeknuo, dovoljno svedoči to da su komentari pratilaca bili brojni.

- Egoista, narcisoidan, bahat, nevaspitan, sadista, nedokazan, ljubomoran - napisala je Marijana Nemet.

- Kad neko na svako pitanje, a nekada i bez pitanja, odgovara isključivo ironično i podrugljivo, to ukazuje na kompleks niže vrednosti koji se sticanjem velike moći oslobađa u velikim količinama i projektuje na sve oko sebe - smatra Sreten Jevtić.

- Nedosledan, izveštačen, bahat, podao, kukavica, snishodljiv, loš, zao, vlastohlepan, pohlepan, iskompleksiran, neuračunljiv, neiskren, nedovršen - poričio je Stojan Luković.

- Pogubna činjenica po građane Srbije je što prvi koji nam svima pada na pamet da poseduje navedene epitete, nikako ne bi smeo da obavlja funkciju koju obavlja - jasan je bio tviteraš potpisan kao OtacMilan.

Posle svega, postavlja se pitanje da li će predsednika Aleksandra Vučića zaboleti epiteti kojima ga građani opisuju ili to što ga niko u pomenutim tvitovima imenom i prezimenom nije pomenuo. Jer, dobro je poznato da Vučić sve to prati i čita, pa je teško verovati da će na ove reči ostati imun, iako ironijom i sarkazmom pokušava da uveri sve u suprotno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 39

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati