Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 07. 2021. 16:20 8

"Vučić ne priča istinu, nudili smo 35 miliona evra za Premijer ligu"

"Aleksandru Vučiću, koji se juče razotkrio kao glavni strateg kompanije Telekom Srbija i kao neko ko je učestvovao u pregovorima oko kupovine prava za Premier Ligu na strani Telekoma Srbija, ovog puta se ne obraćamo kao predsedniku Srbije već kao konkurentu na tržištu", nabodi se u saopštenju United Grupe.

U njihovom saopštenju, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:

"Pozivamo Aleksandra Vučića da pokaže papire i dokaže svoje tvrdnje da je United Grupa "ponudila više novca u prvom krugu, ali je Telekom pobedio u drugom krugu". Građani Srbije tako bi se uverili da li Vučić laže da je učestvovao u pregovorima pa ne zna tačne cifre ili je zaista učestvovao i zna sve detalje, ali ipak laže. U oba slučaja, Aleksandar Vučić je slagao i obmanuo sve građane Srbije.

Šta je ono što je tačno i što nijedna laž osobe koja se zove Aleksandar Vučić ne može da negira? Tačno je da je United Grupa imala najuspešnije rezultate od kad postoji, i to u prvih šest meseci 2021. godine. Tačno je da je EBITDA kompanije dvostruko veća od Telekoma Srbija (konsolidovano). Tačno je da smo u poslednje tri godine ostvarili rast poslovanja od 300 procenata. Tačno je da zapošljavamo 14.365 ljudi u osam zemalja i da im nikada nije zakasnila plata. Tačno je i da smo uvek mislili i na druge i pomagali kad je najteže donirajući milione evra u regionu, a posebno u Srbiji, ali su te informacije po naređenu vlasti cenzurisane.

Ono što je takođe tačno da čak i takva uspešna United Grupa, kao lider u telekomunikacijama i medijima u Jugoistočnoj Evropi, nije mogla da ponudi više od 35 miliona evra po sezoni za prava prenosa Premijer Lige za tržište bivše Jugolsavije. I ta cifra je bila prevelika i nerealna i uslovljena nelegalnom konkurencijom državnog i privatnog kapitala, koja je u zemljama Evropske unije apsolutno nemoguća i zabranjena. Srbija je takođe potpisala, ali ne primenjuje isti zakon. Nažalost očekivano, s obzirom na to da mnogobrojne zakone Srbije Telekom i njihov menadžer Vučić krše svakodnevno.

United Grupa će se naravno žaliti svim relevantnim institucijama u Srbiji i u Evropskoj uniji. Imamo prava prenosa utakmica Premijer Lige još godinu dana na Sport klubu. Premijer Liga ima svoja interna pravila o fer ponašanju posebno u oblasti finansiranja. Uvereni smo da jos ništa nije konačno završeno sa pravima za englesku ligu.

Našeg konkurenta Vučića pozivamo da javno i dokumentovano dokaže svoje tvrdnje, a poznato je da voli da pokazuje razna dokumenta i fotografije na televizijama. Ako se ohrabri da izlista papire, neka objasni građanima Srbije i da li je istina da je prava na sportske prenose Telekom Srbija platila nekoliko puta više u odnosu na ranije cene:

- Za TV prenose italijanske fudbalske lige čija je cena ranije iznosila 5 miliona evra godišnje, Telekom po novom ugovoru plaća 23 miliona evra godišnje;

- Špansku fudbalsku ligu koja je koštala 8,5 miliona evra po sezoni, po novom ugovoru Telekom plaća 14 miliona evra;

- Francusku fudbalsku ligu čija su TV prava prenosa godišnje iznosila 800.000 evra, Telekom sada plaća 6 miliona evra po sezoni;

- Prenose utakmica Lige šampiona čija je cena ranije iznosila 18 miliona evra godišnje, Telekom plaća po novom ugovoru 45 miliona godišnje;

- Fudbalsku ligu Srbije plaćaju 8 miliona evra, što je takođe duplo veći novčani iznos nego ranije... i tako još u mnogo sportova i različitih liga Telekom se odlučio za strategiju plaćanja višestruko uvećanih cena, sve do Premijer Lige za koju su ponudili 10 puta veći iznos od onog koji je ranije plaćala United Grupa.

Možda menadžer Telekoma Srbija, Aleksandar Vučić zna kako će 3.500.000 gledalaca Arene Sport u regionu uspeti sve to da plati, jer je cena koja se naplaćuje od operatora ispod 2 evra po korisniku za sportske kanale. Da li je menadžer Vučić svesno prihvatio da Telekom unapred pravi 150 miliona evra minusa godišnje samo na sportskim pravima? Da li će tu razliku platiti građani Srbije? Konkurent Vučić bi mogao da pita predsednika Srbije. Možda on zna", zaključuje se u saopštenju United Grupe.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Vlast na poligrafu

Zoran Živković [26.07.2021.]


Video dana

Uspešna akrobacija

Anketa

Ko je stvorio Velju Nevolju?

Rezultati