Društvo i ekonomija

Direktno.rs

13. 07. 2021. 07:40 37

Đilas stigao do 100 milijardi evra!

Premijerka Ana Brnabić "otkrila je" juče javnosti da Dragan Đilas, ne samo da je najbogatiji Srbin, nego da je među najbogatijim ljudima Evrope. Tako je lider Stranke slobode i pravde od čuvenih 619 miliona svoje bogatstvo uvećao do čak 100 milijardi evra!

Koliko je izjava Brnabić apsurdna govori i činjenica da je najbogatiji Francuz i ujedno Evropljanin, Bernard Arno, čije bogatstvo iznosi vrtoglavih 112 milijardi dolara. 

Arno je vlasnik kompanije LVMH koja je najveći svetski proizvođač luksuzne robe, a među njegovim brendovima su Luj Viton, Bulgari, Moet, Hennessy, Dom Perignon šampanjac, TAG Heuer satovi. A lista najbogatijih Evropljana samo dalje pokazuje koliko je premijerkina priča istinita.

Najbogatiji Španac je Amancio Ortega, koji je trenutno 18. najbogatiji čovek na svetu sa imovinom od oko 63 milijarde dolara. Vlasnik je kompanije Inditex koja uključuje modne marke poput nama dobro poznatih Zare, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius… Ove marke poslednjih godina dobro su poznate i prisutne i u Srbiji.

Giovanni Ferrero, sa skoro 34 milijarde dolara, najbogatiji je Italijan. Vlasnik je čuvene kompanije poznate po slatkim proizvodima, poput Nutelle, Raffaella, Ferrero Rochera… Giovanni je preuzeo uprvljanje kompanije nakon smrti svog brata 2011. godine.

Još jedno nama poznato ime je Dieter Schwarz, koji je najbogatiji Nemac i vlasnik maloprodajnog lanca Lidl . Njegovo bogatstvo procenjuje se na više od 27 milijardi dolara.

Najbogatiji Britanac je James Dyson sa 26 milijardi dolara. On je izumitelj, industrijski dizajner, zemljoposednik i preduzetnik koji je osnovao firmu Dyson Ltd. Tradicionalno je najpoznatiji kao izumitelj usisivača Dual Cyclone bez vrećice koji deluje na principu ciklonskog odvajanja, navodi magain Biznis i finansije.

Dietrich Mateschitz, suvlasnik kompanije Red Bull, najbogatiji je Austrijanac i poseduje 49 posto kompanije za proizvodnju energetskih pića, dok je najbogatija Holanđanka Charlene de Carvalho-Heineken, koja stoji iz drugog najvećeg proizvođača piva na svetu - Heineken International.

Premijerka je rekla i da je Đilas bez igde ičega ušao u politiku, iako je njen sef Aleksandar vučić još 2004. na televiziji "Pink" Đilasa, koji tada ušao u politku nazivao milijarderom koji je bogatstvo stekao krađom. Tada je Vučić javno obećao da će se povući iz politike ako ne dokaže da je Đilas lopov.

Inače, Iz Đilasove imovinske prijave se vidi da je u politiku ušao kao suvlasnik kompanije koja je tržistu Centralne Evrope ostvarila prihod od 35 miliona evra.

Toliko o "jednom od najbogatijih ljudi Evrope".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 37

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati