Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 07. 2021. 00:41 2

Gostiljac: Nisam autor sporne objave

U skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima zahtev ispravku informacije koja je objavljena na internet portalu „Direktno“ dana 03.07.2021. u 22:29 sati u rubrici Društvo i ekonomija pod naslovom „Gostiljac bi uzeo od siromašnih i dao bogatima iz vlasti“. U tekstu je preneta informacija koju sam ja navodno objavio u jednoj od viber grupa čiji su članovi advokati u 19:03 sati. U tekstu je objavljena i fotografija poruke stoji u saopštenju Viktora Gostiljca, predsednika Advokatske komore.

Dalje se navodi:

Ni dežurni urednik, ni novinar koji je preneo ovu navodnu objavu nije pre objavljivanja proverio njenu verodostojnost i istinitost, iako je bio dužan prema Zakonu o javnom informisanju i medijima.

Ovim Vas obaveštavam da je reč o objavi na lažnom profilu sa mojom profilnom slikom i da sam odmah po saznanju za objavljivanje lažne vesti na viber grupe obavestio učesnike da nisam autor sporne objave.

Zahtevam da odmah sa vašeg internet portala uklonite tekst pod naslovom „Gostiljac bi uzeo od siromašnih i dao bogatima iz vlasti“ jer je preneta neistinita informacija. Istovremeno zahtevam da se objavi i javno izvinjenje zbog nanete uvrede i narušavanja ugleda koja je rezultat neprofesionalnog rada uz nepoštovanje Zakona o javnom informisanju i medijima - stoji u saopštenju Viktora Gostiljca, predsednika Advokatske komore.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati