Društvo i ekonomija

Direktno.rs

03. 07. 2021. 08:11 36

"Lukas je simbol nakaradne vlasti i moralnog posrnuća nacije"

Obzirom da je vaša izdavačka kuća Laguna među svoja izdanja uvrstila i roman Ace Lukasa "Ovo sam ja", želim da vas obavestim da u dogovoru sa našim izdavačem prekidam dalju saradnju sa vašom kompanijom - navodi se u saopštenju autora Aleksandra Marića.

Iako su se naslovi izdavača Laguna godinama nalazili na policama Delfi knjižara, izgleda da je potez njihove poslovne partnere neprijatno iznenadio podjednako jako kao i ostatak javnosti u Srbiji. 

- Naime, pomenuti Aca Lukas je simbol ne samo nakaradne vlasti, nego i moralnog posrnuća naše nacije i urušavanja kompletnog sistema vrednosti za koji se ja kao autor i moja izdavačka kuća zalažemo - navodi se u pismu autora.

Kako se u pismu navodi "književnost mora da bude pre svega odgovorna, lepa i dostojanstvena".

- Književnost je najbolji deo nas, večiti trag našeg postojanja u vremenu koje dolazi i onog koje je iza nas. Srpsku književnost su predstavljali Andrić, Selimović, Crnjanski, Kiš, Pekić i mnogi drugi izvrsni pisci i još bolji ljudi. Zadovoljstvo i čast je biti pripadnik jednog naroda koji ima takve pisce. Istovremeno je i sramota gledati u izlozima novi roman (ili šta god da je to) jednog opskurnog lika sa granice socijalne i kriminalne margine - navodi se dalje.

Autor na kraju zaključuje da "ne žele da se njihov roman nalazi na istoj polici sa Acom Lukasom, baš kao što nikada sa njim neće u našim životima biti na istoj strani".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 36

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati