Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 07. 2021. 09:46 12

"Ženu iseljavaju sa KiM, borci za ljudska prava okreću glavu"

Novinarka i voditeljka Tatjana Vojtehovski oglasila se na Tviteru, gde se zapitala zašto ćute nevladine organizacije o zahtevu da se Srpkinja iz Đakovice iseli sa Kosova i Metohije, ali i nakon hapšenja Rista Jovanovića na KiM, te je navela da je "za prezir okretanje glava boraca za ljudska prava od ovih događaja".

- 11 NVO sa Kosova zahteva da se Srpkinja koja se vratila da živi u Đakovici što pre iseli. Ristu Jovanoviću, koji je zamolio kosovsku policiju da ne pretresa monahinju, određen je jednomesečni pritvor zbog "izazivanja nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti" - napisala je Vojtehovski.

Istakla je da ne razume ćutanje onih koji se zalažu za ljudska prava.

- Zastrašujuća je tišina profesionalnih boraca za ljudska prava, slobode i lalala. Ok, odvno kapiramo agende gore navedenih, ali bukvalno nas terate da se sećamo selfija sa jedenja bureka.Ova Srpkinja iz Đakovice bukvalno doživljava svoju kristalnu noć, naše NVO čačkaju nos. Odvratno - navela je Vojtehovski i zaključila:

- Strašna je to nepravda, prestrašna. Okretati glavu od ovoh događaja i smatrati o ljudskim pravima po jutarnjim programima i raznim kongresima, pa to je stvarno za gađenje i prezir. Zato smo tu gde jesmo, potpuno zaglavljeni između "bureka" i usamljene i prognane žene iz Đakovice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati