Društvo i ekonomija

Direktno.rs

13. 06. 2021. 07:00 3

Pompezno najavljena fabrika u Perlezu danas je izvor zagađenja

Predstavnici pokreta Oslobođenje predvođeni prof. dr Duškom Kuzovićem, stranke Slobode i pravde, ispred koje je govorio Igor Radošević, Pokret Slobodna Srbija, ispred kog je o stanju upozno Goran Herling i Nenad Grozdanić iz Dveri su juče u Perlezu ispred bivše fabrike „Begej plast“, a sadašnje „Fetiansuje“ upoznali javnost o ekološkim posledicama ove fabrike.

Kada je najavljivana ova investicija, niko nije mislio da će biti stanje kakvo je juče zatečeno. Pompezno najavljen dolazak kineske fabrike za reciklažu u koju će biti uloženo pola miliona evra i posao dobiti stotinu radnika danas je izvor zagađenog vazduha od kojeg meštani ne mogu da dišu.

Takođe, fabrika je iz pogona ispuštala otpadne vode u kanal koji bi trebalo da služi za navodnjavanje perleskih njiva.

- Kineska fabrika Fetiansuje iz Perleza je imala privremenu zabranu rada zbog nepoštovanja ekoloških standarda, ali je pre nekoliko dana ponovo pokrenula proizvodnju. To je neprihvatljivo. Tražimo da se poštuju zakoni Srbije - rekao je juče prof. dr Duško Kuzović iz pokreta Oslobođenje.

I Igor Radošević je govorio o stanju u Perlezu.

- Ova kompanija je napravila veliki problem ugrožavajući životnu sredinu. Zagađujuće materije, koje je nastaju od spaljivanja plastike i reciklaže, kao i dim koji nod toga nastaje širi se neprijatan i nezdrav miris u celom Perlezu - kaže Igor Radošević iz SSP, koji je, takođe, napomenuo i da su građani uputili primedbe Gradskoj inspekciji Zrenjanina, koja je posle toga zabranila rad ovoj kompaniji.

Takođe, i Goran Herling iz pokreta Slobodna Srbija, kao i Nenad Grozdanić iz Dveri upozorili su na posledice ove kompanije i neprijatnosti koje izaziva stanovništvu Perleza, kao i ekologiji ovog kraja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati