Društvo i ekonomija

Direktno.rs

30. 05. 2021. 09:10 0

Gradska vlast krila da hoće da uništi oazu baru Reva

Gradska vlast je napravila haotičnu situaciju sa deponijom šuta na bara Revi, u Krnjači (opština Palilula). Da se građani nisu pobunili i danima danonoćno protestvovali, blokirajući prilaz kamionima koji donose građevinski otpad sa različitih lokacija širom Beograda (a najviše sa Beograda na vodi) ova ekološka oaza danas više teško da bi postojala - stoji u saopštenju Igora Radoševića, predsednika Resornog odbora za ekologiju i životnu sredinu Stranke slobode i pravde.

Dalje se u tekstu navodi:

Iako je po Planu detaljne regulacije sistema zelenih površina u koje spada i bara Reva prepoznato kao mesto koja treba zaštititi, gradska sekretarka za urbanizam Bojana Radaković je dodelila privremenu dozvolu za formiranje deponije. Bojana Radaković je stupila na mesto gradske sekretarke za urbanizam u petak, 09.01.2021. godine a rešenje je doneto u ponedeljak 12.01.2021, pa je više nego očigledno da se dotična nije ni upoznala sa predmetom za jedan radni dan.

Na deponiji bare Reva nema ni table, zaposleni na gradilištu pojma nisu imali ko organizuje donošenje i istovar šuta. Vozači koji su dovozili kamione su bili zbunjeni jer im je rečeno da na ovoj lokaciji istovaruju šut.

Gradska vlast je sve vreme krila od javnosti da planira da na lokaciji bare Reva, izgradi postrojenja za tretman, skladištenje i ponovno korišćenje neopasnog građevinskog otpada. Projekat Slobodna zona Beograd 2 obuhvata čak 56 hektara zemljišta koji će obuhvatati i terminal za rasute terete Luke Beograd što će uništiti ovu ekološku oazu. U logistički centar Reva će biti uloženo 18 miliona evra u Fazi 1. Površina planirana za nasipanje šutom iznosi 63 hektara - stoji na kraju saopštenja Igora Radoševića, predsednika Resornog odbora za ekologiju i životnu sredinu Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati