Društvo i ekonomija

Direktno.rs

29. 05. 2021. 07:04 36

EKSKLUZIVNO! Uništila baru Reva, a Vučić je postavlja za notara!

Vučićeva jurišnica Bojana Radaković, privremeno raspoređena na mesto gradskog sekretara za urbanizam, potpisala je dozvolu da se uništi bara Reva, a verovatno kao nagradu, očekuje se da Aleksandar Vučić narednih dana izda nalog Javnobeležničkoj komori da je imenuje za najprofitabilnije i to doživotno zanimanje - ni manje ni više nego za notara!

Još od kraja prošle godine, u pravosudnim i notarskim krugovima, nije nikakva tajna, da Bojana Radaković, Vučićeva pulenka iz opštinskog odbora SNS Voždovac -mora postati notar!

Na sajtu ministarstva pravde 27.10.2020. objavljeno je da je Bojana Radaković položila javnobeležnički ispit a već 12. februara 2021. godine raspisan je konkurs za imenovanje notara, na koji se Radakovič odmah i prijavila. Cela Srbija zna, a u Javnobeležničkog komori se i javno govori, da su konkursi za izbor jednog od najprofitabilnijih zanimanja čista farsa i da se odluka o tome ko će biti notar zapravo donosi na Andrićevom vencu u Predsedništvu Srbije! Ipak je to doživotno imenovanje koje donosi mnogo novca.

Bojana Radaković ima malo problema sa osnovnom gramatikom, ali u Vučićevoj Srbiji sve može, pa čak da i takav kadar postane naprednjački notar - s obzirom na to koliko se isticala u udvorištvu, bilo bi logično da u njenoj, očekuje se budućoj notarskoj kancelariji osvane i slika predsednika Srbije.

Da podsedimo, Bojana Radaković je na zaprepašćenje javnosti potpisala dozvolu da predeo netaknute prirode, na 15 minuta vožnje od centra Beograda, bara Reva i šumoviti predeo oko nje, uz desnu obalu Dunava, postanu deponija građevinskog marerijala!

Staništa mnogih zaštićenih životinjskih i biljnih vrsta, od prošlog leta stotine kamiona zatrpavaju građevinskim otpadom, a krijući se iza ideje da se na toj lokaciji izgradi industrijska zona, gradska preduzeća su potpuno bespravno stvorila divlju deponiju šuta, betona, stakla, armature.

Ljuti građani, meštani okolnih naselja, koji nedeljama dežuraju na pomenutoj lokaciji i ne dozvoljavaju dalji istovar građevinskog otpada, međutim, tvrde da neće dozvoliti da se taj plan ostvari, a uspeli su i da privremeno zaustave dolaske šlepera i građevinskih mašina.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 36

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati