Srbija

[ Izvor: Južne vesti ]

03. 11. 2023. 20:22 12

PRLJAVE IGRE Zabranjuju opoziciji da skuplja potpise?!

Ujedinjena proevropska opozicija, koja će na listi "Srbija protiv nasilja" izaći na izbore, kako kaže narodni poslanik u prošlom skupštinskom sazivu Đorđe Stanković, sprečena je da u Nišu prikuplja potpise za ovu izbornu listu.

Koalicioni sporazum potpisale su ovog petka Demokratska stranka, Ekološki ustanak, Zeleno levi front, Zajedno, Narodni pokret Srbije, Novo lice Srbije, Pokret slobodnih građana, Rumunska partija, Stranka slobode i pravde i Srbija centar. Nosioci liste "Srbija protiv nasilja" biće Miroslav Aleksić i Marinika Tepić, a da bi izašli na izbore 17. decembra - treba im podrška građana.

Zato su potpise planirali da prikupljaju od subote i u Nišu, a jedan od njihovih predstavnika u ovom gradu, nekadašnji narodni poslanik Đorđe Stanković, ističe da ih u tome opstruišu.

- Trebalo je sutra da imamo prikupljanje potpisa za listu "Srbija protiv nasilja" u Nišu, ali se desilo to da smo dobili notara koji je obezbedio tri lokacije, međutim javila mu se notarka koja je mu je zabranila da radi, jer navodno ne poštuje redosled. A on je čovek rekao da je slobodan, da mu nisu nikoga dodelili, pa kako može da ne poštuje redosled? Ona je rekla da ne može da radi sa nama i da će da ga prijavi Komori - priča Stanković za Južne vesti.

Ističe da je notar sa kojim su imali dogovor sprečen pod pretnjama i da zato potpise u Nišu trenutno ne mogu da prikupljaju. Objašnjenje koje su dobili praktično znači da tek kada sve druge stranke završe, oni mogu da krenu da prikupljaju potpise, što bi moglo da bude tek za nedelju dana.

- Drugim rečima opstruišu prikupljanje potpisa "Srbija protiv nasilja" u Nišu, i to naravno pozivajući se na neki redosled i neki zakonski koncept, što je nebuloza. Imamo dovoljno notara u Nišu, imamo čak i one koji su raspoloženi da rade sa nama, ali iz određenog centra moći pokušavaju da nas opstruišu. To je očigledna zabrana SNS u Nišu da "Srbija protiv nasilja" sakuplja potpise. Ona koja je zabranila je samoproklamovani glavni notar, odnosno ona sama sebe nameće, a suštinski nije, jer ne postoji tako nešto - ističe Stanković.

Još jedno od objašnjenja za trenutnu zabranu prikupljanja potpisa bilo je i to da postoje "prioritetne liste" i da su se drugi prijavili pre njih, te da zato moraju da čekaju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati