Društvo i ekonomija

[ Izvor: Blic ]

22. 05. 2021. 21:20 24

Katarina Radivojević prima platu u Konzulatu u Njujorku, a ne ide na posao

Glumica Katarina Radivojević angažovana je u januaru 2019. godine kao saradnik za kulturu u Generalnom konzulatu Srbije u Njujorku. Iako je zbog snimanja sve češće u Srbiji, ona i dalje prima platu kao ataše.

Radivojevićeva je u poslednjih godinu dana bila angažovana na nekoliko projekata u Srbiji. U Njujorku za odsustva nikome ne polaže račune, ali uredno prima platu.

- Njena plata kao osobe zadužene za kulturu je oko 3.500 dolara. Toliko bi moglo da se da nekom našem čoveku iz Njujorka koji bi zaista bio od pomoći konzulatu - kaže izvor "Blica".

Radivojevićeva je u Generalnom konzulatu angažovana januara 2019. godine, tada na ugovor od tri meseca, ali saradnja je produžena i traje sve ovo vreme. 

- Srbija u Njujorku nema čoveka za kulturu i nema kulturni centar, pa se Ministarstvo spoljnih poslova rukovodilo logikom da angažuje ljude sa lokala. Troškovi su u tom slučaju manji jer se takvim saradnicima ne plaća stan. Mnogo više novca bilo bi izdvojeno za nekog koga bi u Srbiji angažovali i poslali tamo - rekao je svojevremeno izvor ovog lista.

Katarina Radivojević, koja je trenutno u Beogradu, ne vidi ništa sporno kada je reč o njenom angažmanu u konzulatu, ali napominje da je na sve uticala pandemija, kao i troškovi produkcije. 

- Zbog okolnosti pandemije moje dužnosti u konzulatu su smanjene tako da radim onlajn ili od kuće, uglavnom, čak i kada sam u Njujorku. Takođe, za vašu informaciju, trenutno sam u Beogradu zbog priprema predstave Zaboravljene (o Srpkinjama i Amerikankama iz Velikog rata) koja je planirana da premijeru ima u Njujorku, ali smo odlučili da je pripremamo u Beogradu zbog smanjenja troškova produkcije kao i nemogućnosti da je pripremamo u Njujorku, zato što je sve zatvoreno do 14. septembra. Tada se konačno Brodvej otvara. Tu smo planirali izvođenje i na taj način sprovođenje kulturne politike koja je i deo moje dužnosti kao srpske umetnice i kao kulturnog koordinatora u konzulatu - kaže Katarina Radivojević, i dodaje da nije istina da je veći deo vremena u Njujorku i da je ove godine prvi put došla prošle nedelje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati