Društvo i ekonomija

Direktno.rs

18. 05. 2021. 20:36 8

Vučić ne može bez ćevapa - i u Pragu ih spominje

"Kažu mi da sam preterao nastupom na televiziji, smatrajući da sam koristio metafore govoreći o ljudskim ćevapima. To nisu bile metafore, ljudi su stvarno tražili ćevape od ljudskog mesa", još jednom je ponovio Vučić, koji je na istu temu govorio i u petak.

- Samo sam ponovio ono što znamo i što imamo u istrazi. Nisam ništa preterao, nisam se uživljavao u ulogu da nešto dodajem. Stvarno su pravili ćevape od ljudskog mesa i slali ih nalogodavcu. Imate i onog koji je klao, a ima četvoro ili petoro dece. Mučili su ljude da dugo ne umru, želeli su da ostanu živi dok im odsecaju delove tela - rekao je Vučić i još jednom zgrozio Srbiju.Nakon priče o strahotama klana Veljka Belivuka, Vučić se onda prebacio na priču o poseti Pragu.

- Za nas je danas Prag bio veoma lep, veoma važan u istorijskom smislu, ovo danas što se dogodilo ući će u udžbenike. Šta god se desilo u budućnosti, ostaće upamćeno da se jedan predsednik izvinio Srbiji zbog bombardovanja. Hvala mu na hrabrosti, on je intelektualac. On je jedini koji je u poslednjih nekoliko godina, a da nije penzioner, rekao jednu veliku i važnu stvar - rekao je on i dodao:

- Razgovarali smo o svim velikim projektima, mi smo za nekoliko godina uvećali trgovinsku razmenu sa Češkom. Sve kompanije koje smo izgradili i oni investitori koje smo doveli u Srbiju, danas su najveći trgovinski izvoznici u Češku - istakao je Vučić.

Predsednik Srbije je govorio i na jučerašnjem samitu na Kranjskom brdu.

- Mislim da je uspeh za Srbiju što smo u Brionima pokazali da nismo mi ti koji su protiv dokumenta, a da u njemu nema ništa protiv interesa Srba. Mi smo uspeli diplomatijom i radom da ne budemo krivci, iako je stvorena situacija da budemo krivi, a Priština je bila protiv dokumenta - istakao je Vučić.

Pričao je Vučić i kako je izgledao razgovor sa Jensom Stoltenbergom.

- Uspeli smo da dobijemo garancije za prisustvo KFOR-a na Kosovu, zamislite samo šta bi se dogofilo da se KFOR povuče, jer bi sve onda bilo mimo mandata Ujedinjenih nacija. Imaćemo važne vežbe sa Amerikancima, Rusija, čuvaćemo vojnu neutralnosti. Nismo to krili ni na koji način. Mislim da smo u političkom smislu mnogo dobili.

A onda je Vučić prešao na političke teme, naravno uz asistenciju voditeljke Pinka. Nju je, naime, zanimalo kako komentariše to što za njega pričaju da će "izdati Kosovo".

- Neću da odgovorim jezikom uvreda. U avgustu će biti devet godina kako slušam te priče, pa ja sam poslao najveći mađioničar da se devet godina to dešava, a nikako da se desi. Ali, ajde da vidimo šta sam to uradio. U čije vreme, zbog neodgovorne politike i užasne kampanje, je Crna Gora otišla od nas? A kad je Kosovo proglasilo nezavisnost - 2008 ili 2018? Kada su sprovodili pogrom na Kosovu - 2004. ili 2014? Sramota je da nisu imali nikakvu snagu, ništa od ovoga se nije dogodilo za vreme naše vlasti. Naša politika se u njihovo vreme svodila na trčanje krugova izvinjavanja po svetu, nismo mogli da pohvatamo za šta se izvinjavamo. Danas imamo da neko ko je učestovao u bombardovanju Srbije kažu "izvinite". Jesam li izdao Srbiju što smo podigli spomenik Stefanu Nemanji i despotu Stefanu? Što smo izgradili Hram Svetog Save? Što smo otvorili Narodni muzej?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati