Društvo i ekonomija

Direktno.rs

19. 05. 2021. 06:43 25

"BEDNIK, FUKARA, OLOŠ": Šta znači rečnik Vučića i SNS-a

Bednik, fukara, ološ.... Tri reči koje naprednjaci stalno vrte, i to u javnom obraćanju, mora da im niko nije objasnio značenje ovih pogrdnih reči, koje svakako nisu dostojne ni uličara, a kamoli nosioca javnih funkcija kakav je i predsednik države Aleksandar Vučić.

Kako im slabije ide primena lepog ponašanja, odlučili smo da naprednjacima i ostalima koji se tako izražavaju, skrenemo pažnju šta bagra, fukara ili ološ znači.

BEDNIK - čovek koji donosi nesreću, čovek koji nema sreće, koji izaziva sažaljenje, siromah, sirotan, siromašak, sirotinja, ubožnik, mizerija, čovek koji izaziva prezir, loš čovek 

FUKARA - siromašan i prost svet, sirotinja, beda siromašna, sirota osoba, pežorativno - propalica, bednik, ništarija, nikogović, ološ

OLOŠ - najgori sloj društva, šljam, prevaranti 

Ovako se predsednik naše zemlje, ali i njegovi najbliži saradnici obraćaju građanima, novinarima i političkim protivnicima.

- Kada viteza ne mogu viteški da pobede onda ga ruše onako kako to čini fukara, bez trunke časti i morala, klevetama, napadajući tamo gde se ne napada, rušeći ono što je najsvetije - porodicu - napisao je nedavno ministar spoljnih poslova Nikola Selaković braneći Vučićevog sina Danila "od napada".

Ni sam Vučić ne preza od upotrebe ovih oštrih reči kada "svakovrsni ološ priča svašta" o njegovom bratu.

- Ovo levo je moj brat Andrej, lagao je svakovrsni ološ o njemu svašta u prethodnom periodu. Ima obostranu upalu pluća, a ja hoću samo svima i njemu da kažem da ga volim najviše na svetu - napisao je Vučić.

Ali što bi predsednik rekao - pa, šta!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati