14. 05. 2021. 11:45 35

Odgovor redakcije Direktno.rs: Za sve što nam se desi, biće odgovoran Vučić

Prethodnih dana portal Direktno.rs je na udaru samog vrha srpske vlasti. Zbog teksta u kojem su samo preneta saopštenja sa društvenih mreža dve zaraćene strane navijača Partizana. U jednom, kriminalci i navijači, a ne mi, pominju ime Danila Vučića, sina predsednika Srbije. Dovoljno za pretnje i satanizovanje od strane režimskih medija i Vučićevih poslušnika - crtanje mete na čelo urednicima i novinarima Direktno.rs. I inverziju stvarnosti...

Zbog tekstova kojima ukazujemo na laži, rad/nerad državnika ili što zavedenima otvaramo oči, doživeli smo da nas nazovi-novinari sumnjivih redakcija kleveću, vređaju, danima linčuju, a sve pod instrukcijama najviših državnih instanci. I to nije prvi put!

Vučiću, predsedniče Srbije, Vaše otužne reči odobravanja na konferencijama za medije, i naše direktno targetiranje od strane Vaših najbližih saradnika na nacionalnoj frekvenciji i u tabloidima, osim materijala za tužbu, dovela je do toga da se zaposlenima portala Direktno pretilo UBISTVOM! Ta užasna pretnja prijavljena je Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, međunarodnim organizacijama i udruženjima novinara. Osim osude UNS i NUNS-a, niko od nadležnih institucija do danas nije reagovao po zakonu i savesti.

Ohrabreni linčom režimskih tabloida i izopačenih televizija, svojim nastupima i ophođenjem, Vi inicirate - pretnje i ugroženu bezbednost zaposlenih u Direktno.rs.

Nakon poslednjih naslovnih strana tabloida i tekstova na portalima, s pravom smatramo da nam je bezbednost ugrožena i ukoliko se nekom od članova naše redakcije nešto dogodi, direktno ćemo smatrati Vas odgovornim.

Pitamo Vas, predsedniče, ministre informisanja u vreme ubistva urednika "Telegrafa" Slavka Ćuruvije, i Vaše saučesnike:

"Da li ste spremni da i mi budemo takva stavka Vašeg CV-ija? Ko će se nama osvetiti? I za šta?"

Mislite da ćete ovako da nas uplašite? Nekim novim izmišljenim aferama, lažnim naslovnim stranama?

I sutra i svaki dan ćemo da pitamo "zašto lažete", i pisaćemo i o "Jovanjici", "Krušiku", "Telekomu", "Milenijumu", Beogradu na vodi, "Aseku"... Da ne zaboravimo Savamalu...

Da nas ugasite - ne možete, nastaviće neko drugi. Da nas hapsite - uvek možete - jer ste i policija i sud i država. A vi ste se odlučili za napad na portal - kršenjem zakona, lažima, klevetom, uništavanjem života, rasturanjem porodice... Time ste zapravo pokazali ko ste Vi i čime se bavite!

Da li je predsednik države svestan odgovornosti pred zakonima i javnošću?

Dakle, za sve što se u budućim danima bude dešavalo članovima redakcije portala Direktno.rs i njihovim porodicama, direktno odgovornima smatramo Aleksandra Vučića, bivšeg ministra informisanja u vreme ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

Redakcija portala Direktno.rs

Vidi još

Savremena umetnost

Zoran Živković [18.10.2021.]

Ko je stvorio Dijanu Hrkalović?

Ima dve desne noge