Društvo i ekonomija

Direktno.rs

12. 05. 2021. 13:01 7

Vuletić na sudu dobio "Srpski telegraf" za laži da je gej pedofil

Doskorašnji potpredsednik FK Partizan, Vladimir Vuletić, dobio je na sudu Srpski telegraf, zbog tekstova objavljenih u tom prorežimskom tabloidu, pod naslovom "Srpski telegraf otkriva šokantne poruke: Gej afera u vrhu Partizana" i "Legende Partizana o aferi u Humskoj: Oterajte gej pedofila".

- Obavezuje se tuženi, privredno društvo "Medijska mreža" d.o.o. Beograd, da tužiocu na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede dostojanstva ličnosti, časti i ugleda, kao i prava na pretpostavku nevinosti, nastalom objavljivanjem neistinitih informacija...isplati iznos od 150.000 dinara sa zateznom kamatom počev od dana presuđenja... - stoji u presudi Višeg suda u Beogradu.

Kako se dalje navodi u obrazloženju presude, skrinšotovi sa Instagram naloga Vuletića su bili falsifikovani i nisu predstavljali komunikaciju koju je Vuletić vodio sa NN licem.
Podsetimo, u seriji tekstova tabloid "Srpski telegraf" je u martu 2018. godine, pisao kako FK Partizan vodi čovek koji uživa u seksu sa maloletnim muškarcima, pre toga se našmrče kokaina, koji nabavlja od navijača crno-belih, a studentima završava ispite na fakultetu zauzvrat dobijajući od njih seksualne usluge.
- U porukama koje razmenjuje do kasno u noć, a potom i u podne idućeg dana, član uprave kluba iz Humske ističe da uživa u seksu sa maloletnicima, orgijama sa trojicom ili više muškaraca, pominje aferu sa jednim futsalerom i ističe da u svemu tome uživa daleko više kada je na "belom", odnosno na kokainu - navedeno je u tekstu "Srpski telegraf otkriva šokantne poruke: Gej afera u vrhu Partizana".

Ovom presudom još jednom je pokazano da mediji pod kontrolom Aleksandra Vučića ne prezaju ni od najgnusnijih laži protiv svojih političkih oponenata, ali je mala satisfakcija za žrtve mizeran iznos odštete, kojim sudovi, praktično, podstiču režim da i dalje seje neistine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati