Društvo i ekonomija

Direktno.rs

25. 04. 2021. 23:03 48

UTISAK NEDELJE Jurić: Ako završim u Dunavu, znajte da nisam skočio sam

"Nemam nikakvih suicidnih misli, da znate ako završim u Dunavu, nisam skočio sam. Nemam nikakvih srčanih problema i ako se tako nešto desi, onda znači da nisam to sam uradio", rekao je Igor Jurić u "Utisku nedelje", nakon čega su potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić i Savo Manojlović zanemeli.

Igor Jurić je rekao da nema apsolutno nikakav strah, ali da je imao potrebu da kaže da "nema nikakvih suicidnih namera".

- Ja se apsolutno ne plašim, straha sam oslobođen onda kada je moja Tijana ubijena. Samo da se zna da ništa sebi nažao neću učiniti i ako se to desi, želeo sam da to javnost zna. Igor Jurić nema nijednu suicidnu misao, neće ništa sebi učiniti nažao - rekao je Jurić na kraju "Utiska nedelje".

Sanda Rašković Ivić je navela da je jasno sa kakvim se pritiskom Jurić suočava, te da je ovo "samo još jedan dokaz u kakvoj državi živimo".

Pre ove izjave koja je odjeknula, Igor Jurić je govorio o tome da je prošle godine bio u Tužilaštvu, gde je govorio o političaru pedofilu, istakavši da je o svemu govorio tužiocu, ali i bivšem ministru policije Nebojši Stefanoviću.

- Danas sam video saopštenje bivšeg ministra policije, a sada ministra odbrane. Video sam na Tviteru da je izjavio da ja njemu ništa nisam rekao od toga, kada je reč o političaru pedofilu, da on nema pojma o čemu se radi. Kada pričate o tome zašto žrtve ćute, sve ovo mi govori da još nije vreme da žrtve treba hrabro da govore o tome, sve je jedna farsa. Sve je jako velika šarena laža, to ohrabrenje je samo puka prodaja magle - rekao je Igor Jurić i dodao:

- Sve što sam imao za tu priču rekao sam pre svega ministru policije, smatrao sam da će to biti prava adresa. Mislio sam da će ta žrtva biti maksimalno zaštićena i da bismo danas mogli da pričamo o tome da li je kazna za čoveka koji je to učinio dovoljna. Ponavljam, sve okolnosti o tome imaju Tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Ministar mi je rekao da nije iznenađen za to lice koje sam mu rekao, ali mi je istakao da je očekivao neko drugo. Pa, eto, sada bih baš voleo da vidim da li će ga tabloidi razvlačiti, kao što su mene, kada su mi objavljivali sliku na naslovnim stranama i pozivali me da kažem ime političara pedofila.

Danas se oglasio Dejan Kovačević, koji je rekao da Jurić nikada nije izgovorio ime političara pedofila.

- Naravno da sve to nije istina, ali ko može da sumnja u reč Nebojše Stefanovića. Ako je on rekao da je to tako, onda je tako. Ja sam tada rekao u Tužilaštvu da dovedu minstra policije, da i on da izjavu i da podelimo odgovornost. To je bila moja izjava u Tužilaštvu. Tužilac se iznenadio kada sam rekao da ministar sve to zna. On naravno nije pozvan, a danas iznosi to što iznosi. Vidim da se i Kovačević poziva na poligraf, ja mislim da sam ozbiljan da bih se ubeđivao sa njim i da li sam rekao ili ne.

Na pitanje da li je reč o Draganu Markoviću Palmi, Jurić je bio jasan...

- Bilo bi neozbiljno da odgovorim da li je reč o Palmi. Rekao sam da stojim ispred žrtve, reći ću o kome je reč kada dođe vreme za to. Trpeo sam godinu dana nenormalne pritiske. Bilo bi neozbiljno da sada kažem da li je on ili nije. Kada je reč o konkretnom slučaju "Palma", mi tu imamo priču šta se dešavalo do 2011. godine, ali je veliko pitanje šta je sve bili posle toga.

Istakao je da pomenuti moćnik ne zna ko su otac i ćerka koji su sve to rekli Juriću.

- Taj moćnik ne zna ko su otac i ćerka, on ne zna, jer je jako mnogo žrtava. Dao sam mu do znanja da znam šta radi, on sada ne radi to više, ali to ne može da spere sve ono što je do sada urađeno. Nisam dobio ono što sam želeo, a to je da imamo zaštitu žrtve. Od momenta kada sam izuašao javno, on to više nije radio, i ne samo on, već su se mnogi drugi pitali "da nisam možda ja" - rekao je Jurić i naglasio:

- Bilo bi fenomenalno za javnost kada bih rekao ime tog moćnika, Tviter bi oduševljeno komentarisao, ali otac nije spreman za sve to. Kada sam pričao o tome, pitao sam ministra šta može da se uradi, Kovačević je rekao da može da se pruži zaštita od godinu dana žrtvi. Ali, nisu rekli šta će biti posle te godine. Sutradan je u Večernjim novostima pisalo da ja u petak treba da odem kod oca. I sad, kad bih se ja video sa njim, odmah bi se znalo koja je to porodica. U Novosti je sve to poslao ili Stefanović ili Kovačević - bio je jasan Jurić.

 

Manojlović: Dolovac mora hitno da se probudi

Savo Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, rekao je da je od najveće važnosti da se republička tužiteljka Zagorka Dolovac konačno probudi.

- Dok Zagorka dolovac živi u "Trnovoj ružici" ili tako nekoj bajci, mi smo u košmaru. Ona mora da se probudi, jer dokle god je ona u dubokom snu, mi ne možemo da se probudimo - rekao je Manojlović.

Manojlović je istakao da Dolovac mora da reeaguje i zbog izjave Dragana Markovića Palme o njegovim saznanjima o "saobraćajnoj nesreći".

- Ako on ima tih saznanja - to mora da prijavi tužiocu. Tužilac može da pokrene postupak po službenoj dužnosti, ako on to ne uradi, Zagorka Dolovac ima rok do sutra da reaguje. Ako ona ne reaguje, mi ćemo u utorak da podnesemo krivičnu prijavu.

Zatim je podrobnije govorio o slučaju "Palma".

- Formiran je predmet kada je u pitanju slučaj Jagodina, ali se nije ušlo u postupak. Ako je tačno za sve ono što se stavlja Palmi na teret, mislite li da to ne znaju službe državne bezbednosti. Svi znamo da je Palma poslednjih 20 godina član političkih struktura, pričamo o čoveku koji je bio član kriminalnog ganga šefa mafije Željka Ražnatovića Arkana. To znaju svi u ovoj zemlji. Vi imate sada situaciju da se deca ili podvode političkim kabadahijama ili da ženska deca odlaze u stranku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 48

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati