I Miloševićev udbaš u Savetu FPN! | Društvo i ekonomija | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 04. 2021. 09:26 48

I Miloševićev udbaš u Savetu FPN!

Uroš Šuvaković jedan od najekstremnijih Miloševićevih sledbenika, zamenik načelnika analitike Državne bezbednosti (DB) u vreme otvorenog terora i političkih ubistava, izabran je u Savet Fakulteta političkih nauka! Posle ministarki Maje Gojković i Jadranke Joksimović, dovođenjem ozloglašenog Šuvakovića - Vučić je FPN potpuno unizio i stavio pod kontrolu!

Uroš Šuvaković je bio udarna pesnica devedesetih i čovek koji je Srbiju uveravao da je "Slobodan Milošević garant slobode i nezavisnosti naše zemlje". Poslednjih godina je na volšeban način postao docent na Filozofskom i Medicinskom fakultetu Prištinskog univerziteta, a onda je 2018. izabran za redovnog profesora na Učiteljskom fakultetu Univerziteta u Beogradu?!

Šuvakovićeva profesionalna biografija uvek se neumitno preplitala sa političkim ekstremizmom i režimom. Šuvakoviću je pripisivana posebna bliskost s porodicom Milošević, a nije tajna da je poslednjih meseci pred promene 2000. upravo on svako jutro dolazio kod Miloševića i Mire Marković po operativne zadatke Bio je jedan od mladih jurišnika SPS, slobista bez premca, čovek koji je bio spreman da učini apsolutno sve što je u korist režima. Prva funkcija bila je generalni sekretar mladih socijalista, što mu je bila i odskočna daska u karijeri. To ga je preporučilo za asistenta na predmetu Sociologija na Geografskom fakultetu, kod profesora Mire Marković.

Neobjašnjivo čak i za ono smutno vreme, Šuvaković je ubrzo posle ovih "laganih" funkcija, postao Slobin i Mirin specijalac u Državnoj bezbednosti (DB) gde je, kako su tvrdili mnogi, bio zadužen za kontrolu i nadzor sumnjivih funkcionera SPS i JUL- a ali i samog Radeta Markovića, šefa DB-a. Prema rekonstrukciji sistema DB-a koju su uradili istraživački novinari, on je morao da zna za sve zločine i ubistva koja su se pripremala zato što je analitika najvažniji segment Službe, jer tu dolaze sve informacije koje prikupe operativci i tu se prave dosijei.

Mihalj Kertes, tadašnji direktor Uprave Carine koji je bio optužen da je državni budžet oštetio za 60 miliona evra, tvrdio je da je Šuvaković dolazio kod njega po novac kojim je finansirana kampanja SPS i JUL-a. Tadašnji rektor BU i nekadašnji dekan ETF Branko Kovačević izjavio je u to vreme da je Šuvaković bio lično i neposredno umešan u prebijanje studenata tehničkih fakulteta 2000. godine koji su protestovali protiv režima Slobodana Miloševića.

Nekoliko puta posle 2000. godine, policija je privodila Šuvakovića, proveo je neko vreme u istražnom zatvoru, ali je uvek prolazio neosuđen. A sada je, očigledno, ponovo došlo njegovo vreme i vreme svih onih koji su Srbiju u vreme kada je padao komunizam u svetu i kretao razvoj zemalja istočne Evrope - gurnuli u ratove, izolaciju, ubistva, hiperinflaciju, ogromnu pljačku države i naroda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 48

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Novi igrač

Zoran Živković [10.05.2021.]


Video dana

Pametan čovek

Anketa

Koje drvo najviše volite?

Rezultati