Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 04. 2021. 09:26 48

I Miloševićev udbaš u Savetu FPN!

Uroš Šuvaković jedan od najekstremnijih Miloševićevih sledbenika, zamenik načelnika analitike Državne bezbednosti (DB) u vreme otvorenog terora i političkih ubistava, izabran je u Savet Fakulteta političkih nauka! Posle ministarki Maje Gojković i Jadranke Joksimović, dovođenjem ozloglašenog Šuvakovića - Vučić je FPN potpuno unizio i stavio pod kontrolu!

Uroš Šuvaković je bio udarna pesnica devedesetih i čovek koji je Srbiju uveravao da je "Slobodan Milošević garant slobode i nezavisnosti naše zemlje". Poslednjih godina je na volšeban način postao docent na Filozofskom i Medicinskom fakultetu Prištinskog univerziteta, a onda je 2018. izabran za redovnog profesora na Učiteljskom fakultetu Univerziteta u Beogradu?!

Šuvakovićeva profesionalna biografija uvek se neumitno preplitala sa političkim ekstremizmom i režimom. Šuvakoviću je pripisivana posebna bliskost s porodicom Milošević, a nije tajna da je poslednjih meseci pred promene 2000. upravo on svako jutro dolazio kod Miloševića i Mire Marković po operativne zadatke Bio je jedan od mladih jurišnika SPS, slobista bez premca, čovek koji je bio spreman da učini apsolutno sve što je u korist režima. Prva funkcija bila je generalni sekretar mladih socijalista, što mu je bila i odskočna daska u karijeri. To ga je preporučilo za asistenta na predmetu Sociologija na Geografskom fakultetu, kod profesora Mire Marković.

Neobjašnjivo čak i za ono smutno vreme, Šuvaković je ubrzo posle ovih "laganih" funkcija, postao Slobin i Mirin specijalac u Državnoj bezbednosti (DB) gde je, kako su tvrdili mnogi, bio zadužen za kontrolu i nadzor sumnjivih funkcionera SPS i JUL- a ali i samog Radeta Markovića, šefa DB-a. Prema rekonstrukciji sistema DB-a koju su uradili istraživački novinari, on je morao da zna za sve zločine i ubistva koja su se pripremala zato što je analitika najvažniji segment Službe, jer tu dolaze sve informacije koje prikupe operativci i tu se prave dosijei.

Mihalj Kertes, tadašnji direktor Uprave Carine koji je bio optužen da je državni budžet oštetio za 60 miliona evra, tvrdio je da je Šuvaković dolazio kod njega po novac kojim je finansirana kampanja SPS i JUL-a. Tadašnji rektor BU i nekadašnji dekan ETF Branko Kovačević izjavio je u to vreme da je Šuvaković bio lično i neposredno umešan u prebijanje studenata tehničkih fakulteta 2000. godine koji su protestovali protiv režima Slobodana Miloševića.

Nekoliko puta posle 2000. godine, policija je privodila Šuvakovića, proveo je neko vreme u istražnom zatvoru, ali je uvek prolazio neosuđen. A sada je, očigledno, ponovo došlo njegovo vreme i vreme svih onih koji su Srbiju u vreme kada je padao komunizam u svetu i kretao razvoj zemalja istočne Evrope - gurnuli u ratove, izolaciju, ubistva, hiperinflaciju, ogromnu pljačku države i naroda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 48

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati