Društvo i ekonomija

I. Maksimović

15. 04. 2021. 12:30 11

Borko Stefanović za Direktno: Iživljavaju se, pravda će doći odlaskom ove vlasti

"To je drugi put da se iz proceduralnih razloga odugovlači sa postupkom i pokušava sa institucionalnim izvlačenjem tih ljudi od odgovornosti. Naravno da sam razočaran i mislim da je to iživljavanje nad žrtvama, zato što se ceo postupak vraća na početak", kaže za Direktno.rs, Borko Stefanović, zamenik predsednika SSP, povodom odluke Apelacionog suda u Kragujevcu da ukine osuđujuće presude napadačima na njega, u Kruševcu 2018. godine.

- To pokazuje, nažalost, da pravda u Srbiji može doći tek temeljnom promenom sistema i odlaskom ove vlasti, koja, očigledno, iz senke, ne želeći da svojim pulenima oteža situaciju, pokušava na svaki način da ih izvuče od odgovornosti - izjavio je Stefanović.

Podsetimo, Apelacioni sud u Kragujevcu usvojio je žalbu okrivljenih Miloša Šaponjića, Marka Živkovića i Danijela Gmijovića, i ukinuo presudu Višeg suda u Kruševcu od 17. septembra 2020. kojom su oni bili osuđeni na višegodišnje kazne zatvora zbog napada na zamenika predsednika Stranke slobode i pravde, Borka Stefanovića 2018. godine. Predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje. Vest o odluci Apelacionog suda, objavio je advokat Vladimir Todorić.
Sudsko veće Višeg suda u Kruševcu je u septembru 2020. godine osudilo Šaponjića na jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora, a Živkovića i Gmijovića na tri i po godine zatvora.

Oni su 23. novembra 2018 godine, napali Borka Stefanovića, Bobana Jovanovića iz Kruševca i policajca Dejana Palibrka, ispred MZ Rasadnik u Kruševcu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati