Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 04. 2021. 19:21 11

Sukob SNS struja u Novom Sadu?!

Sednica Senata Univerziteta u Novom Sadu prekinuta je u petak, kako mediji bliski režimu javljaju, zbog pokušaja pokrajinskog sekretara dr Zorana Miloševića da "ukloni" prof. dr Dejana Madića, jednog od kandidata u izbornoj trci za novog rektora novosadskog Univerziteta. Po svemu sudeći, radi se o sukobu unutar Srpske napredne stranke, s obzirom na to da je Milošević deo vlasti u pokrajini, a Mandić je među prvima podržao Vučića za vreme predsedničkih izbora 2017. godine.


Sudeći po mnogobrojnim napadima na pokrajinskog sekretara Zorana Miloševića, od strane prorežimskih medija, radi se o sukobu dve struje Srpske napredne stranke, jedne koja podržava Miloša Vučevića, i druge za Igora Mirovića. Kako naš izvor sa Univerziteta u Novom Sad ističe, Zoran Milošević pripada blažoj struji koju predvodi predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, a Dejan Madić pripada struji koja podržava gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.   


- Mandić je suprotstavljena struja, bliža Milošu Vučeviću, koji vuče sve konce u Novom Sadu. A Miroviću ostaju mrvice. Mirović i Milošević nisu u prevelikoj milosti Vučića jer on drži stranu Vučeviću. Sukob na Univerzitetu na sednici koja se raspala i na kojoj je letelo perje je sramota za Novi Sad i Vojvodinu. Pogotovu za Univerzitet - ističe naš izvor koji je želeo da ostane anoniman.

Očigledno da se Vučiću i Vučeviću nije dopalo to što je Zoran Milošević uklonio Dejana Madića iz trke za novog rektora, pa su osuli paljbu uz pomoć svojih prorežimskih medija, ne bi li diskreditovali svog dojučerašnjeg bliskog saradnika.

Vučić očito više nije sposoban da kontroliše bure baruta zvano Srpska napredna stranka, pa je pitanje momenta kada će bure pući.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati