Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 04. 2021. 17:07 12

Vlast u Pančevu gasi simbol grada - fudbalski klub

Na stadionu fudbalskog kluba Dinamo iz Pančeva nema tople vode i struje, novac za kombi za gostovanja skupljaju treneri, plate su misaona imenica - ovo je slika i prilika odnosa vlasti prema sportu i malim fudbalskim klubovima. Igrači ovog tima su svoje nezadovoljstvo zbog svega izrazili na jedan zanimljiv način.

Klub Dinamo iz Pančeva ostavljen je, kako kažu iz kluba, na cedilu - bez uprave, bez pomoći opštine, a od juče bez struje i tople vode na stadionu. Stoga su igrači Dinama uoči jučerašnje utakmice protiv Vršca, u okviru 27. kola Srpske Lige Vojvodina, seli na travu na jedan minut i pokušali da javnosti skrenu pažnju na svoje probleme.

Opština Pančevo skinula je sa budžeta FK Dinamo i klub postoji samo fiktivno, a jedino što ga održava u životu jesu igrači. Kada ekipa ide na gostovanja, treneri i ekonom skupljaju pare da se plati kombi. Plate su odavno misaona imenica.

- Problemi su danas bacili fudbal u drugi plan, nemamo struje, moji igrači nisu dva meseca primili platu, treneri godinu dana. Budžet nismo ni dobili za ovu godinu da se takmičimo. Do sada smo funkcionisali od dobrovoljnog davanja ljudi. Ovo je danas, bojim se da kažem, možda i zadnja utakmica FK Dinamo - rekao je trener Žarko Todorović nakon jučerašnje utakmice.

Iz opštinske vlasti poručili su da ne mogu da pomognu, jer klub nije na budžetu. Uprkos hvalisanju vlasti da podržava sport, izdvajanja za isti iz gradskog budžeta u opštini Pančevo, međutim, kako kažu "prijatelji fudbala" koji su našoj redakciji i skrenuli pažnju na ovaj problem, ne postoje.

- Ne tako davno, pre samo godinu dana, ministar za sport je izjavio kako je Pančevo primer izdvajanja za sport iz gradskog budžeta. Dok se za Dušana Borkovića i njegovih par mehaničara izdvaja preko 100 miliona na godišnjem nivou, drugom fudbalskom klubu u gradu deli i šakom i kapom tako da se dovode prvoligaški igrači i treneri, naš klub nije dobio ni dinara - navode oni.

Prijatelji fudbala se pitaju da li je to taj primer izdvajanja za sport iz gradskog budžeta, kao i zašto se u lokalnim medijima ne može pročitati ni reč o ovom fudbalskom klubu?

- Današnja garnitura ljudi koja vlada ovom jadnom državom nema obzira ni za čim. Gazi po tradiciji koju je neko decenijama gradio, negovao i stvarao sve zarad ličnog interesa. Niču neki novokomponovani klubovi koji su tavorili u nižim rangovima a fudbalski simbol našeg grada je prepušten na milost i nemilost - navodi se u pismu našoj redakciji.

Navijači sumnjaju da su određene interesne grupe "bacile oko" na atraktivnu lokaciju FK Dinamo u centru grada, ali poručuju da neće dozvoliti da klub ugase zbog tradicije i 300 dece iz Pančeva koja ovde treniraju.

Oni navode da iza svega ovoga što se klubu dešava stoji jedan "čovek koji vedri i oblači u Južnom Banatu", poznat  kao Branko Malović i sudija Dejan Santrač. Potpredsednik Izvršnog odbora SNS Malović je čovek koji se vrlo često može naći u blizini i Aleksandra Vučića i Ane Brnabić.

Malović je među narodom poznat i kao čovek zadužen za Južni Banat i koji, prema svedočenjima radnika, onima koji nisu za SNS sređuje otkaze u državnim firmama, a ako je u privatnoj, gazda mora da otpusti jer će mu onda inspekcije uništiti firmu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati