Društvo i ekonomija

Direktno.rs

05. 04. 2021. 15:50 4

"Sumnjive nabavke u 'Gradskoj čistoći' pokrivaju tužbama"

Direktor JKP "Gradska čistoća" Beograd Marko Popadić tužio je privatno predsednika Udruženih sindikata Srbije Sloga i odbornika u skuštini Beograda Željka Veselinovića radi naknade nematerijalne štete zbog navodne povrede ugleda i časti - kaže se u saopštenju za javnost Udruženih sindikata Srbije Sloga.

U saopštenju Sindikata Sloga, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:"Prema Popadiću, Veselinović mu je narušio čast i ugled tako što je preko društvenih mreža kritikovao javnu nabavku 50 tablet uređaja sa pripadajućim programom i futrolom po kome jedan uređaj košta 28.000 evra.

 Umesto da se javnom nabavkom pozabavi Tužilašto i ispita navode, Popović u privatnoj tužbi protiv Veselinovića i sam navodi da je naložio JKP "Gradska čistoća" da naruči i plati 50 uređaja sa futrolama i nekakvim softverom u visini od 188.883.600,00 dinara, što je znatno više od 28.000 evra za komad, jer kada se ta milionska suma podeli na 50 ispada da jedan uređaj košta čak 32.000 evra.

Na suđenju održanom prošle nedelje, Popadić je na ime povrede ugleda i časti od Veselinovića tražio 475.000 dinara ili da mu se Veselinović javno izvini preko društvenih mreža i medija, da zakupi jednu stranu nekog tiražnog dnevnog lista i uplati 300 000 dinara u humanitarne svrhe kako bi odustao od tužbe.
Žao nam je što Popadić ne shvata suštinu bavljenja javnom funkcijom koja je kao takva podložna kritikama, naročito onih koje se izjavljuju u kontekstu legitimne borbe protiv korupcije i debate u demokratskom društvu, posebno što je nabavka poverena firmi "Energosoft" iza koje stoji Slaviša Kokeza, lice koje se u javnosti provlači da je pod istragom za teška krivična dela.

Što se tiče izvinjenja, jedino izvinjenje koje naš predsednik sindikata Željko Veselinović duguje je izvinjenje građanima Beograda i radnicima JKP "Gradska čistoća" zato što je pogrešio u cifri, jer je tablet umesto 28.000 evra po komadu koliko je naveo koštao čak 32.000 evra, čime su direktno oštećeni građani koji očekuju kvalitetnije usluge a radnici veće plate za svoj pošten i naporan rad.
Inače, Popadić je poznat kao čovek koji je otpuštao sindikalne predstavnike koji su se usudili da kritikuju njegov rad, ali i po tome jer je kao pomoćnik direktora JKP "Zelenilo" briljirao izjavom “Kiša natoplja stabla, lisnata masa postaje sve teža i teža i onda drveta stradaju jer su natopljena velikom količinom vodom“, navode iz Sindikata "Sloga".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati