Društvo i ekonomija

Direktno.rs

30. 03. 2021. 18:07 6

Mesto gde je pronađeno telo Vladimira Cvijana (VIDEO)

"Nalazimo se na Adi Huji u blizini fabrike papira, što je, prema rečima svedoka, mesto gde je pronađeno telo Vladimira Cvijana. Sve to se dugo krilo od javnosti, što je izazvalo uznemirenje, baš zbog toga što se o tome ćutalo. Kako je naveo svedok, telo je pronađeno na nekih desetak metara od obale, a policajac u civilu koji je tada bio na uviđaju, rekao je da je u pitanju advokat Cvijan", rekao je Nemanja Šarović, lider pokreta Ljubav, Vera, Nada, koji je danas bio na Adi Huji, mestu gde je pronađeno telo Vladimira Cvijana, nekadašnjeg funkcionera SNS.

Smrt Vladimira Cvijana dugo je bila misterija i dugo se krila od javnosti. Bivši saradnik Borisa Tadića, a kasnije i saborac Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića u Srpskoj naprednoj stranci, preminuo je 5. januara 2018. godine, kada je pronađeno njegovo telo u Dunavu, da bi posle više od tri godine tek otkriveno da je u pitanju bio Cvijan.

Cela situacija je bila obavijena velom tajni, što je pokušao da razbije Nemanja Šarović, koji je danas bio na Adi Huji, mestu gde se utopio Cvijan, a gde je juče pričao sa svedokom koji je bio očevidac uviđaja.

- Nalazimo se na Adi Huji i blizini fabrike papire, to je mesto gde smo juče bili sa čovekom koji je bio očevidac uviđaja pokojnog Cvijana. I pošto on nije želeo da taj snimak bude objavljen, mislim da negde treba poštovati svačije želje, posebno ako se zna kakvo je vreme, ja sam danas došao sam da bih snimio gde se sve to dogodilo, odnosno gde je pronađeno telo Vladimira Cvijana i da bih ponovio te neke činjenice koje smo saznali u vezi sa samim događajem - rekao je Šarović u snimku objavljenom na jutjub kanalu pokreta čiji je predsednik.

Istakao je da utapanje osoba na ovom delu nije nešto što je tako retko.

- Kao što smo čuli, nije neuobičajeno da se tako nešto ovde dešava, nije to jedini slučaj da su ovde pronalazili utopljenike. Upravo je ovde, na Adi Huji, 5. januara 2018. godine pronađeno telo Vladimira, što se dugo krilo od javnosti i što je izazvalo veliko uznemirenje javnosti, baš zbog toga što se to krilo. Dakle, tu je barža koja je blizu obale, iza nje je brod Zemun. Kod broda Zemun je otprilike nađeno telo Vladimira Cvijana, to je ta lokacija. U vreme njegove smrti, tu se nalazio brod "Bjelasica", po rečima svedoka. Pre same barže imamo kraj zidane obale, gde je sve bilo čisto i ništa nije moglo da se zaustavi. Nakon toga imamo deo gde su usidreni barža i brodovi i gde reka nanosi sve i svašta, od kućica za pse, drveta, smeća, plastičnih flaša, kažu da ovde često ima životinjskih leševa - rekao je Šarović i dodao:

- Telo Vladimira Cvijana je prema rečima svedoka nađeno nekih desetak metara od obale. U obdukcionom nalazu piše sedam, osam metara, ali je to bilo više jer je samo barža toliko dugačka. Na ovom mestu se godišnje nekih pet, šest tela pronađe. Tela najčešće pronalaze ili radnici posada sa ovih brodova koji su ukotvljeni ili pecaroši kojih ima dosta. Nekada su iz zaticali i pešaci koji su tuda prolazili, međutim u to vreme nije bilo pešaka.

Šarović je opisao i šta je u blizini mesta gde je nađeno telo pokojnog advokata.

- Pre ovog mesta vidimo Pančevački most, a posle njega je i niz splavova i klubova, gde su često viđani navijači Partizana, kao i Velja Nevolja. Mi smo juče čuli predsednika Aleksandra Vučića koji je rekao da Velja Nevolja nije mogao da ubije Cvijana, jer on zna da je on u to vreme bio u kućnom pritvoru, da je imao nanogicu. Kao da je Velja Nevolja bio jedini koji je vršio ubistva i koji je mogao neposredno da izvrši to delo - istakao je lider pokreta Ljubav, Vera, Nada, a zatim objasnio i samu situaciju sa uviđaja:

- Prema rečima našeg sagovornika, jedan od policajaca u civilu, koji je bio prisutan na uviđaju, rekao je da se radi o advokatu Cvijanu. Pozvana je hitna pomoć, koja je konstatovala smrt, kao što piše u obdukcionom nalazu. Posle toga je policija izvršila uviđaj i telo je odneto na Institut za sudsku medicinu.

Čudio se Šarović zašto se o celoj toj situaciji tako dugo ćutalo.

- I dalje nije jasno zašto javnost nije bila obaveštena o smrti Vladimira Cvijana, pogotovo što se u javnosti piše o utopljavanju onih koji nisu poznati. Potpuno je jasno iz pažnje koja izaziva taj događaj je da je to vest, potpuno je jasno da bi to bilo nedeljama na naslovnim stranama i da bi se medijski koristilo, baš kao što je to bio slučaj sa Jelenom Marjanović. U ovom slučaju to se nije desilo, a podsetiću da je Cvijan sahranjen 19. januara, tri dana nakon što je u Kosovskoj Mitrovici ubijen Oliver Ivanović. To je bilo u periodu kada su u Beogradu održavane demostracije... Potpuno je neshvatljivo da je o tome ćutala Advokatska komora, da su ćutali svi o takvom događaju.

Šarović je govorio i kako vlast i prorežimski mediji umiruju javnost...

- Već nekoliko nedelja je javnost umirivana da tom pričom kako je sve čisto i da postoji oproštajno pismo koje dokazuje da je reč o samoubistvu. Međutim, juče smo čuli od Vučića kako ne postoji oproštajno pismo, što kod mene izaziva sumnju, jer kako je moguće da je on upućen u svaku istragu, kako on zna da li postoji oproštajno pismo i ko sa sigurnošću može da kaže da se radi o samoubistvu, posebno što povrede koje se navode u nalazu nisu objašnjene. Nesporno je da je smrt nastala nasilno i utapanjem. Međutim, nejasno je koje su okolnosti prethodile - rekao je Šarović i podvukao:

- U nalazu se navodi da postoji mrtvačka ukočenost, ona nastaje posle nekoliko sati, a može da traje otprilike do 72 sata, što znači da ta mrtvačka ukočenost odgovara vremenu provedenom u vodi. Važno je da li je to pet sati, 24, 48... I to je pitanje na koje nema odgovora, o tome se u javnosti ćuti, a to je bio posao nadležnog Tužilaštva da sve to utvrdi. Velika enigma je i kako je nastala ta povreda iznad desne obrve Cvijana, pogotovo što je iz te rane tekla krv, što govori da je povreda nastala pre smrti. Jer, ako nema krvnog pritiska i srčane radnje, povrede koje nastanu posle smrti, ne bi dovele do krvarenja. To znači da je povreda nastala za vreme života, tamo se navodi da je reč o oguljotini koja je prokrvljena, koja je veličine zrna kukuruza, a da se ispod toga nalaze oteklina i podliv veličine ploda masline.

Šarović je zaključio da su i dalje mnoge stvari obavijene velom tajni:

- Da li je neko udario Cvijana, da li ga je neko gurnuo u vodu, šta je prethodilo ubistvu, tek treba da saznamo. Znamo datum smrti, kako je sahranjen, znamo da su svi ćutali, znamo da je bio nezgodan politički trenutak da se javnost obavesti o još nečijoj smrtu, što je doprinelo da tri godine smrt Cvijana bude tajna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati