Društvo i ekonomija

Direktno.rs

25. 03. 2021. 09:13 14

"Da li je Vučić znao za Cvijanovu smrt i skrivao je"

S obzirom na tek nedavno saznatu činjenicu da je Vladimir Cvijan, bivši savetnik predsednika Srbije, generalni sekretar Predsedništva Srbije, predsednik Odbora za ustavna pitanja Narodne skupštine, ugledni advokat i, kako je nekada sam Aleksandar Vučić govorio, najbolji srpski pravnik - umro pod nerazjašnjenim okolnostima u januaru 2018. godine, javnost Srbije mora da dobije odgovore na pitanja u vezi svih okolnosti kako i zašto je Cvijan umro, naglašava danas u saopštenju Stranka slobode i pravde. 

Ukoliko Aleksandar Vučić i dalje bude ignorisao sledeća pitanja, kao što uvek ignoriše ono što mu ne odgovara, smatraćemo da beži od istine, kao što beži i od suda i od TV duela sa bilo kojim političkim protivnikom:
1. Da li je Aleksandar Vučić znao za smrt Vladimira Cvijana od 2018. godine i do sada je prikrivao ili je tek sada za nju saznao? Ukoliko poriče da je za Cvijanovu smrt znao sve ove tri godine, kome drugom je onda Cvijan smetao da je i porodici zapretio da ćuti o njegovoj smrti i da mu ni čitulju ne sme objaviti?

Takođe, ko je i zašto doneo odluku da se odustane od krivičnog gonjenja Bogoljuba Karića u slučaju Mobtel, po optužnicama Srbije koje su protiv Karića pripremane od 2006. do 2013. godine - o čemu je Cvijan dostavio dokumentaciju hrvatskom novinaru Domagoju Margetiću? Gde je novac koji su Karići izneli iz Srbiji do 2006. godine, da li se on nalazi na računima u inostranstvu i gde tačno? I koliko je koštao napredak Bogoljuba Karića od osumnjičenog lica u bekstvu do koalicionog partnera Aleksandra Vučića?

2. Da li je Aleksandar Vučić znao da pripadnici njegovog obezbeđenja rade i na obezbeđenju plantaže marihuane u Jovanjici, kao visoki službenici MUP-a i BIA poput Milana Kendije? Ako nije znao, kada će smeniti direktora BIA zato što ga nije o tome obavestio?


3. Pošto je Aleksandar Vučić, po rečima ministra unutrašnjih poslova Vulina, preko 1.500 puta upadao u mere prisluškivanja lica pod istragom, tj. kriminalaca, da li su ga na tu činjenicu upozorile službe bezbednosti? Ako jesu - zašto je nastavio da komunicira sa kriminalcima? Ako nisu - ko će odgovarati za to?

Odgovore čekamo. Ako ih ne bude biće jasno da je upravo Aleksandar Vučić šef mafije u Srbiji, stoji na kraju saopštenja Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati