Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 03. 2021. 14:52 2

"Ministarka, godišnje nam umre 10 do 15 hiljada građana od zagađenja"

Poštovana ministarka, imali ste celu deceniju da rešite problem zagađenja, a umesto toga samo ste ga pogoršali. Zbog vas nam od posledica zagađenja godišnje umire 10.000-15.000 građana. Ako se vaš način rada nastavi za 10 godina ćemo izgubiti 150.000 stanovnika (grad veličine Kragujevca) - rekao je predsednik Odbora za ekologiju i životnu sredinu Stranke slobode i pravde Igor Radošević.

 

- Za vreme vaše vladavine se pojavila ugljarska mafija koja kopa jalovinu i meša je sa 40 odsto blata da bi je zatim prodavali kao ugalj, koji ostavlja strašne posledice po zdravlje stanovništa. Za vreme vaše vladavine Srbija godišnje na troškove lečenja ljudi čije su bolesti posledica zagađenog vazduha troši milijardu evra umesto da ste taj novac uložili u rešavanje problema zagađenja. Naša postorijenja nisu pravljenja da se u njima koristi ugalj ovako lošeg kvaliteta, niti su filteri predviđeni da prečiste ovoliku koncetraciju otrova koje vi proizvodite - rekao je Radošević, i dodao:

 

- Dobili ste za prethodnih 10 godina 400 miliona evra od EU za rešavanje problema životne sredine od kojih je 54% potrošeno nenamenski. Za proteklu deceniju ste od eko taksi zaradili 500 miliona evra koje ste mogli da uložite u rešavanje ekoloških problema - istakao je.

Kako je dodao, Stranka slobode i pravde je već objavila rešenja za problem zagađenja koja ona, iz samo sebi znanih razloga, ne želi da sprove:



1. Prekinite da koristite ugalj najlošijeg kvaliteta koji je jeftin i zamenite ga za kvalitetniji (kao kratkoročno rešenje)
2. Napravite Strategiju prelaska teških industrija na obnovljive izvore energije: solarne, vetroparkove, biomasa (kao dugoročno rešenje)
3. Uložite novac u programe odsumporavanja za sve velike zagađivače
4. Uložite novac u filtere (zamenite zastarele) jer su sadašnji filteri verovatno uništeni zbog lošeg kvaliteta uglja za koji nisu predviđeni.

Kako kaže, građani su odlazili iz Srbije zbog ekonomskih razloga, u potrazi za boljim životom i standardom, dok danas odlaze iz ekoloških razloga jer ugroženi životi njih i njihove dece.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati