Društvo i ekonomija

Milan Zarić

03. 03. 2021. 21:45 19

Boško Obradović ušao na RTS: Otvara se Javni servis u zemlji kriminala i korupcije

I to se dogodilo. Boško Obradović, lider Dveri, došao je u situaciju da gostuje na Radio televiziji Srbije, gde je govorio o problemima u vojsci, brojnim aferama, kao i tome što je na čelu vojske Nebojša Stefanović, čovek koji je, kako je napomenuo Obradović, "kupio diplomu".

Na početku, Obradović je zadovoljno konstatovao što je imao priliku da gostuje na Javnom servisu, a zatim je govorio o povratku obaveznog vojnog roka.

- Želim da iz Srpskog pokreta Dveri pozdravim otvaranje RTS za drugačiji glas nas iz opozicije i savetujem da i drugi informativni programi daju mogućnost za pojavljivanje opozicije. Pozdravljam mogućnost otvaranja rasprave o povratku vojnog roka, mi smo to predložili 2015. godine. Drago mi je što je SNS prihvatila taj naš predlog, što je samo dokaz da i mi iz opozicije imamo dobrih ideja - rekao je Obradović.

Zatim je dao i konkretan predlog kako unaprediti stanje u vojsci.

- Želeo bih da dam konkretni predlog, Stručni savet Dveri spremio je predlog osposobljavanja za poslove spasavanja i zaštite koji smo predvideli za model povratka vojnog roka. 70.000 mladih svake godine postaje punoletno i oni mogu da biraju da li će da rade sa oružjem ili u sektoru zaštite. Za to bi dobijali platu, kao i sve druge beneficije, što bi značilo zahvalnost države na tome što žele da brane Srbiju.

Obradović je naveo da je stanje u srpskoj vojsci daleko od idealnog.

- Naša vojska je u problemu, 5.000 vojnika je napustilo vojsku u poslednjih nekoliko godina. Pritom, tu su nerešeni status, problem stambenog pitanja, kriminal i korupcija u vojsci, kao i rezerva koja treba popuniti regrutima. A kakva je situacija, dovoljno je reći da se od dolaska SNS na vlast promenilo šest ministara vojske, koji prethodno nisu imali veze sa odbranom. Problem u vojsci je što ministri ne dolaze iz sektora odbrane, a sada je ministar Nebojša Stefanović, čovek sa kupljenom diplomom i plagiranim doktoratom. Uostalom, sada ga režimski mediji dovode u vezu da je sa Slavišom Kokezom i Dijanom Hrkalović spremao likvidaciju predsednika Srbije.

"Vučić nas tajno vodi u NATO pakt"

Kada je reč o eventualnom ulasku u NATO pakt, Boško Obradović je rekao da su Dveri apsolutno protiv toga, a onda je opisao i kako izgleda saradnja Aleksandra Vučića sa ovom alijansom.

- Problem koji imamo sa NATO-om sličan je kao u ekonomiji. Jer kao što Vučić u ekonomiji, kao što je to radio Dinkić, daje naše pare strancima, u NATO paktu sledi politiku vernog partnera Vuka Draškovića. Jer, kao što su nekada uzimali stanove dok su ljudi ginuli, tako sada sa NATO-om odrađuju mnogo više vežbi nego sa Rusijom - rekao je Obradović i dodao:

- Koliko je nepoštena ova vlast, govori što se Vučić grlio sa ratnim zločincem Bilom Klintonom, drugog ratnog zločinca Tonija Blera je imenovao za savetnika, dok je Gerhard Šreder govorio na mitingu SNS. Uostalom, na Kosovu je podržao vladu u kojoj je ratni zločinac Ramuš Haradinaj.

Obradović je naveo da je Vučić uspostavio najbolju moguću saradnju sa NATO paktom.

- Imamo najbolju moguću saradnju sa NATO otkad je na vlasti Vučić, imate mirovne misije u kojima naša vojska ne treba da učestvuje. Sa druge strane, nemate zahtev da se ispuni odredba 1244, to je mirovna misija u kojoj treba da učestvuje, a ne kao što tvrdi Dragan Šormaz, da smo sve ispunili kada je reč o priključenju NATO i da ostaje golo članstvo. Naprednjaci varaju birače, govore da su protov NATO, a tajno nas vode u ovu organizaciju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati