Vlast Aci Bosancu dozvolila zakup lokala u državnom hotelu! (FOTO) | Društvo i ekonomija | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

28. 02. 2021. 07:28 7

Vlast Aci Bosancu dozvolila zakup lokala u državnom hotelu! (FOTO)

Firmi "Eureka bar" beogradskog ugostitelja Aleksandra Kajmakovića (46), zvanog Aca Bosanac, koji je uhapšen pre nekoliko dana zbog sumnje da je sarađivao sa Veljkom Belivukom, kojem su 4. februara stavljene lisice kao organizatoru kriminalne grupe, u avgustu 2020. godine Odeljenje za građevinske i komunalne poslove odobrilo je izvođenje građevinskih radova na investicionom održavanju dela poslovnog prostora u prizemlju i mezaninu i dela fasade prizemlja i mezanina zgrade ugostiteljstva - hotel "Slavija". Pitanje koje se postavlja je kako su prvo gradska vlast, a onda i službe bezbednosti dopustile da Kajmaković uđe u zakup lokala u vlasništvu državnog hotela Slavija?

U rešenju Odeljenja za građevinske i komunalne poslove gradske opštine Vračar, navodi se da "kako se predmetni objekat nalazi u okviru celine pod prethodnom zaštitom "Istočni Vračar", investitor je dužan da se pre izvođenja radova obrati Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda radi dobijanja saglasnosti Zavoda". 

Takođe se navodi da je privredno društvo "Eureka bar" podnelo zahtev za izdavanje odobrenja za izvođenje radova na investicionom održavanju dela poslovnog prostora u prizemlju i mezaninu i dela fasade prizemlja i mezanina hotela Slavija, a uz zahtev je dostavljen tehnički opis i popis radova, ugovor o zakupu poslovnog prostora u hotelu "Slavija" iz 2018. godine, ovlašćenje za zastupanje i dokazi o uplati administrativnih taksi. 

Kajmaković, zvani Aca Bosanac priveden je u SBPOK i tada su svi režimski mediji objavili da se sumnja da su se firme Veljka Belivuka vodile na Kajmakovića, ali i da se proveravaju sumnje da je Kajmaković zajedno sa Belivukom učestvovao u iznudama pojedinih vlasnika poslovnih prostora na luksuznim lokacijama u Beogradu.

Ko je dozvolio Kajmakoviću da uđe u zakup lokala u vlasništvu državnog hotela Slavija? Grad Beograd. A ko vodi Beograd? Trenutna vlast.

Tehničkom dokumentacijom predviđeni su sledeći radovi: demontaža i zamena dotrajale fasadne stolarije i bravarije i montaža nove, obijanje ispucalog maltera sa strane unutrašnjih zidova i ponovno malterisanje tako obijenih delova unutrašnjih zidova u dva sloja, zamena keramičkih pločica, demontaža plafona i zamena, demontaža postojeće dotrajale stolarije...

Predračunska vrednost radova sa PDV-om iznosi 11.992.097 dinara. 

 

Za Kajmakovića, poznatog i kao desna ruka Predraga Rankovića Peconija i njegove firmu “Eureka bar”, govorilo se, a objavili su i svi režimski mediji, da su bili dugogodišnji zakupci “Venecije”, i da su taj restoran preuzeli kada je oduzet Joci Amsterdamu. Kajmaković je pored ove firme vlasnik i nekoliko preduzeća, u čijem sastavu su, između ostalog, restorani “Dva bela goluba”, “Tri šešira”, “Zlatni bokal”, “Teatro”, Hotel “Kasina”, splav “Port”, ali i “Caffe Theatre”, koji Beograđani ipak radije i dalje zovu “Kod konja”.

Prethodno se pominjalo i da je ova firma zakupila dva najveća objekta u Beton hali.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Nije šija nego vrat

Zoran Živković [16.04.2021.]


Video dana

Dobitnik Oskara za ovu godinu

Anketa

U koju vakcinu najviše verujete?

Rezultati