Društvo i ekonomija

M. R. [ Izvor: Pokret Tvrđava ]

27. 02. 2021. 21:26 24

"SUMRAK STRUKE I ZDRAVOG RAZUMA" Ko je direktor Agencije za zaštitu životne sredine?

Direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović dospeo je u žižu javnosti kada je otpustio načelnika Odeljenja za kvalitet vazduha Milenka Jovanovića koji je sumnjao u zagađenost vazduha, jer je, kako je navedeno "učinio više propusta i nedozvoljenih radnji vezanih za rad i radne obaveze", i to posle 38 godina staža u ekologiji, ali i kada je nedugo potom smenio i drugog načelnika Dejana Lekića, koji je u ovoj oblasti 27 godina. A, ko je zapravo Filip Radović?

Radović je, sudeći po svom CV-u od 2008. godine na direktorskim funkcijama, a na mestu direktora Agencije za zaštitu životne sredine nalazi se od 2013. godine. 

Kako navodi Pokret Tvrđava, navedeno iskustvo Radovića je uglavnom iz sopstvene porodične firme. 

- Postavljen je za direktora ključne institucije u ekologiji 2013. bez dana iskustva. Novinari neka istraže srednju školu i diplomu, kao i ''bečelor'' u Francuskoj. Privatni Futura Fakultet za ekonologiju - naveli su oni, i dodali:

- Objavili smo da je na štandu SPS-a Radović predano delio karanfile i ruže, ali je u međuvremenu postao blizak SNS. Njegov kum je gospodin Aleksandar Jovičić, predsednik opštine Palilula. Radović je u statusu V.D. već 7 godina, i koliko nam je poznato, nije produžen. Ovakav ''stručnjak'' je smenio načelnike Jovanovića i Lekića koji su Agenciju podizali od prvog dana 2004. godine. Ljude koje je angažovala UN, Svetska banka, koji imaju priznata i poznata imena u svetu evropske i svetske ekologije. Sumrak struke i zdravog razuma. A ispaštaju građani - naveo je Pokret Tvrđava.

Podsetimo, Agencija za zaštitu životne sredine, na čijem je čelu Filip Radović dala je pet miliona dinara kopirnici u Mirijevu za info table 26. oktobra, i to usred sveopšte katastrofe sa zagađenjem vazduha, a direktor je i raspisao poziv za nabavku od novih 50 miliona dinara za održavanje objekta Agencije. Na sreću, ova nabavka je obustavljena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati