SULUDE NABAVKE Tražili 50 miliona, pa se predomislili | Društvo i ekonomija | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 11. 2020. 20:45 0

SULUDE NABAVKE Tražili 50 miliona, pa se predomislili

Agencija za zaštitu životne sredine dala je pet miliona dinara kopirnici u Mirijevu za info table 26. oktobra, i to usred sveopšte katastrofe sa zagađenjem vazduha. Međutim, ovo nije kraj suludom bacanju novca Agencije koja je pri Ministarstvu zaštite životne sredine, jer je direktor ove Agencije raspisao poziv za nabavku od novih 50 miliona dinara za održavanje objekta Agencije. Na sreću, ova nabavka je obustavljena, međutim, postavlja se logično pitanje, koliko ovakvih nabavki nije stopirano?!

Ove podatke, kao i o novcu koji je dat kopirnici na Mirijevu objavio je Pokret Tvrđava na svojoj Fejsbuk stranici.

- Iste večeri, direktor Agencije Filip Radović je raspisao poziv za nabavku od novih 50 miliona dinara za održavanje objekata Agencije. Međutim, ujutru mu je zazvonio telefon i direktor Radović donosi rešenje o OBUSTAVI postupka zbog "prestanka potrebe" za tom nabavkom i zbog "promene poslovne politike" - navodi Pokret Tvrđava, i postavlja dodaje: 

- Kakva je to potreba koja se rodi uveče za 50 miliona dinara, a prestane ujutru kada zazvoni telefon i kada se naredi obustava postupka - pitaju iz Pokreta Tvrđava, i zapitala se zašto se igraju sa novcem građana Srbije, umesto da rešavaju problem zagađenja vazduha.

Kako se navodi u ovom rešenju, planirana nabavka je trebalo da bude na dve godine, a procenjena vrednost predmeta je bila 50 miliona dinara. A onda je naveden "pravni osnov za obusstavu ove nabavke".

 

- Postoje dokazivi razlozi za obustavu usled kojih je prestala potreba naručioca za predmetnom nabavkom, zbog čega se neće ponavljati u toku iste budžetske godine, odnosno, u narednih šest meseci - navodi se u obrazloženju, a onda dodato da je "prestanak poslovne potrebe uslovljen promenama poslovne politike i potrebom da se aktivnosti na ulaganju u objekte agencije sinhronizuju sa aktivnostima i planovima resornog ministarstva"

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Anina i Sinišina jelka

Zoran Živković [12.01.2021.]


Video dana

Godine su samo broj

Anketa

Koga biste želeli za novog patrijarha?

Rezultati