Društvo i ekonomija

Direktno.rs

25. 02. 2021. 10:35 27

"Vučić zadužio sve ljude u Srbiji za još milijardu evra"

Dok se Slovenija zadužuje po negativnoj kamatnoj stopi od -0,096 odsto, Vučić je sa kamatom od 1,92 odsto zadužio sve ljude u Srbiji za još milijardu evra i time još jednom potvrdio da smo jedna od najgorih evropskih ekonomija - rekao je predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde.

Kako je dodao, novim zaduženjem od milijardu evra Vučić je potvrdio i odakle pare za najavljenu pomoć od 60 evra, pa je sad jasno da neće biti nikakvog poklona ni pomoći države, već samo dodatni dug i teret za buduće generacije.

- Od novog zaduženja će i Žeželju biti isplaćeno 60 miliona evra da "nauči" Ministarstvo finansija kako se obračunavaju zarade u javnom sektoru, što je samo jedan od hiljadu primera kako se iz javnog sektora izvlače pare za ljude bliske vlasti - rekao je Nikezić, i dodao:

 

- Ceo Vučićev ekonomski sistem počiva samo na zaduživanju: od kineskih i turskih kredita za građevinske projekte, preko evroobveznica za isplatu plata i penzija, zajmova Abu Dabija za pokrivanje rupe u budžetu, kineskog kredita za nabavku medicinske opreme, pa do milijardi evra novog duga javnih preduzeća kojim se finansiraju partijski projekti - rekao je on.

Predsednik Resornog odbora za finansije SSP kaže da zbog tako neodgovornog upravljanja finansijama javni dug će preći 50 milijardi evra, a Vučić će već ove godine ući u istoriju kao predsednik koji je zadužio Srbiju više nego svi njegovi prethodnici zajedno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati