Društvo i ekonomija

I. V.

20. 02. 2021. 10:57 57

Balašević o Vučiću: Nazvao me fukarom koja peva za muslimane (VIDEO)

Plače Beograd, plače Zagreb, plače Sarajevo, plače Novi Sad... Za tananom umetničkom dušom, najvećim i najboljim kantautorom sa ovih prostora. Za velike nema sredine, ili su gore, ili dole. Đorđe Balašević je bio jedan od njih, na meti dežurnih pljuvača i nikogovića, oličenih u vlasti do 2000. i od 2012. godine.

Svojevremeno je Đole otkrio kako su ga na ulici presretali ljudi jer mu je tadašnji ministar informisanja Aleksandar Vučić u gledanoj TV emisiji nacrtao metu i nazvao ga "jeftinom fukarom". Upravo ono što i danas radi neistomišljenicima preko medija koje kontroliše...

Balašević nije bio pristalica sadašnje vlasti i to je često javno isticao.

Tokom priloga koji je pre nekoliko godina sniman u centru Novog Sada, Đole je aludirao na potrebnu borbu za decu i unuke svih građana Srbije. Takođe, on se prisetio nekadašnje izjave današnjeg predsednika Srbije koji je pre više od dve decenije obavljao funkciju ministra informisanja.

- Jednom prilikom sam bio na ulici sa ćerkom, kada je potpuno nekontrolisani tip počeo nekim polualkoholisanim glasom da viče, da psuje. U nekim situacijama, da sam bio sam, ja bih to rešio na neki drugi način. Ali, bio sam sa detetom koje je tada imalo 16 godina. Ja sam saznao da je neposredno pre tih ispada mladi, upravo promovisani ministar informisanja, u vrlo gledanoj emisiji mene nazvao jefitnom fukarom koja je išla tamo da peva za "one muslimane umesto da peva za srpsku decu". Bilo je to neukusno, jer naš čitav taj dolazak u Sarajevo bio je zamišljen kao pomoć svoj deci koja su stradala od mina - rekao je Balašević.

I dodao:

- Vučić je kasnije otišao u BiH, ali se vratio mnogo brže nego ja. Za svoju decu i potomstvo želim da ne znaju imena političara, jer ni ja ih nisam znao kada sam bio mlad i kada su stvari u zemlji bile drastično drugačije i bolje.

Srbija... Od juče bez Đorđa Balaševića...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 57

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati