Društvo i ekonomija

18. 02. 2021. 10:27 0

Reagovanje na tekst "Truju Srbiju da bi konsultanti zaradili"

Povodom teksta pod naslovom "Truju Srbiju da bi konsultanti zaradili", našoj redakciji obratila se Mirjana Stanisavljević, direktor privrednog društva CEM-ing d.o.o sa zahtevom da se objavi odgovor ove kompanije.

Reagovanje koje je potpisala Mirjana Stanisavljević, direktor privrednog društva CEM-ing d.o.o, koje na svom zvaničnom sajtu ne navodi projekte i klijente sa kojima sarađuju, prenosimo bez ispravki.

"Dana 12.2.2021. godine na portalu Direktno.rs objavljen je tekst pod naslovom "Truju Srbiju da bi konsultanti zaradili", bez navođenja podatka ko je autor teksta. 

U tekstu su navedene netačne informacije: "nastojanje interesne grupe koja trguje uticajem, da se na mala vrata "ugura "konsultant iako nije predviđen međunarodnim tenderom", da nam se za usluge plaća 4 miliona evra, da se sa poslom kasnilo zbog čekanja uplate avansa konsultantu. Privredno društvo CEM-ing d.o.o. nema zaključen ni jedan ugovor sa JP Elektroprivreda Srbije, a svako dovođenje u vezu sa rukovodstvom JP Elektroprivreda Srbije je zlonamerno izmigljeno.

Navedene informacije su netačne, neproverene i neverodostojne. Naslov teksta je napisan maliciozno i zlonamerno sa tvrdnjom da Privredno drugtvo CEM-ing ostvaruje profit na štetu zdravlja građana Srbije, što svakako nije nikada bila poslovna politika privrednog društva CEM-ing d.o.o.

Objavljene informacije su po svojoj sadržini takve da trajno dovode po povrede poslovnog ugleda i reputacije privrednog društva CEM-ing d.o.o. Beograd.

Ovo tim pre što su netčne informacije objavljene u tekstu na internet portalu, a takav tekst je trajno dostupan javnosti, čime se Privrednom drugtvu CEM-ing d.o.o. Beograd šteta nanosi ne samo u trenutku objavljivanja informacije, već u kontinuitetu, sve dok je pomenuti tekst dostupan na internet portalu.

Odredbom člапа 9. Zakona o javnom informisanju i medijima pre objavljivanja informacije dužni ste da, sa pažnjom primerenom okolnostima proverite tačnost i verodostojnost objavljene informacije. U konkretnom slucaju prilikom sačinjavanja spornog teksta i objavljivanja netačnih informacija nije postupano u skladu sa citiranim zakonskim сlаnom, jer informacije - njihova tačnost i verodostojnost nisu proverene na način primeren okolnostima.

U skladu sa navedenim činjenicama molim Vas da hitno, bez odlaganja, objavite ovaj odgovor na informaciju objavljenu na portalu DIREKTNO, bez izmena, izostavljanja i dopuna.

Takođe, molim Vas da se ubuduće uzdžite od iznošenja netačnih, neproverenih i neverodostojnih informacija o Privrednom drustvu CEM-ing doo Beograd, te da u celosti poštujete паčеlа Zakona o javnom informisanju i medijima i javni interes u oblasti јаvnоg informisanja, koji podrazumeva istinito, pravovremeno, nepristrasno i potpuno informisanje, a ne iznošenje neistinitih i netačnih informacija kojima se trajno narušava poslovni ugled i nanosi reputaciona šteta Privrednom društvu СЕМ-ing d.o.o. Beograd.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati