Društvo i ekonomija

Direktno.rs

13. 02. 2021. 10:59 18

Vučićeva predsednica Vrhovnog suda u nelegalnoj zgradi!

Celo pravosuđe je u šoku jer se Aleksandar Vučić sprema da za predsednicu Vrhovnog kasacionog suda postavi svoju prijateljicu Jasminu Vasović, jedinog kondidata, jer niko drugi nije smeo ni da se prijavi na ovaj fiktivni konkurs!

Mnogo toga je procurelo poslednjih nedelja iz pravosudnih krugova o Vučićevoj kandidatkinji, ali kraja izgleda nema... Svaki dan pojavljuju se novi detalji iz njene šokantne biografije.

Jedan od primera, na koji način sudija Vasović doživljava zakon i pravdu, možda se najbolje vidi na njenom slučaju. Još dok je bila sudija Prvog opštinskog suda, sudija Jasmina Vasović je pokrenula brakorazvodnu parnicu i tužbu za podelu bračne tekovine protiv tadašnjeg supruga Saše Vasovića. Epilog ove brakorazvodne parnice bio je veoma čudan. Sudija Prvog opštinskog suda Rastko Popović, suprug sadašnje ministarke pravde, uspeva da se predmet dodeli u rad sudiji Trećeg opštinskog suda Predragu Vasiću, njegovom školskom drugu.

Predmet parnice je bio stan u Ljubostinjskoj ulici, najlepšem delu Vračara. Po zakonu, ukoliko se spor rešava sudskim putem, imovina stečena u braku se smatra zajedničkom, sem ukoliko se ne dokaže drugačije. Međutim, sudija Vasić je presudio da ceo stan u Ljubostinjskoj ulici pripada Jasmini Vasović, čime je praktično njen tadašnji suprug Saša Vasović ostao kratkih rukava. Jasno je da u to vreme Jasmina Vasović sa svojom platom sudije opštinskog suda nije mogla da kupi stan od 53m2 na najekskluzivnijoj lokaciji na Vračaru.

Iako je ova presuda u stručnim krugovima dočekana sa nevericom, presuda je potvrđena i pred tadašnjim Okružnim sudom u Beogradu. Kasnije, Jasmina Vasović nije zaboravila sudije Rastka Popovića i Predraga Vasića, koji prate njen uspon, pa su obojica sada sudije Apelacionog suda u Beogradu.

Međutim ovde nije kraj priče o stanu u Ljubostinjskoj. Cela pomenuta zgrada u navedenoj ulici je do skora bila nelegalan objekat. Pa šta da očekujemo kada sudija kupuje stan u nelegalnoj zgradi?

Međutim, sudija Vasović je rešila da ozakoni celu zgradu! Koristeći svoje prijateljstvo sa advokaticom Vesnom Lončar, jednom od punomoćnika Andreja Vučića, uspeva da izdejstvuje da se izda naredba Nemanji Stajiću da legalizuje ovaj objekat, iako za to nisu ispunjeni uslovi.

Da podsetimo, Nemanja Stajić je sekretar Sekretarijata za legalizaciju građevinskih objekata u Beogradu, koji se prilikom nedavnog lišavanja slobode u Crnoj Gori, vozio automobilom Nenada Matovića zvanog Ćelo. O Stajiću je govorila i Marinika Tepić, pokazujući papire po kojima se vidi da se u Beogradu ozakonjuju - legaliziju objekti koji nisu postojali kada je Zakon o ozakonjenju donet. Tepićeva je pokazala kako je u Baba Višnjinoj na Vračaru ozakonjeno 4.200 kvadrata, iako na toj parceli do pre godinu dana nije bila zgrada nego, brvnara u kojoj je bilo ribolovačko udruženje!
Da li će i pored svega Vučić istrajati da se po svaku cenu postavi Jasmina Vasović za predsednicu Vrhovnog kasacionog suda - saznaćemo uskoro, ali je već sada jasno da u ne tako slavnoj istoriji srpskog pravosuđa, nikada niko nije ni pokušavao da ovakvu kandidatkinju postavi na ovako važno i odgovorno mesto.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati