Društvo i ekonomija

M. R.

13. 02. 2021. 20:29 13

DA PLATIM PENZIONO, A NEMAM DAN STAŽA? Frilenserka direktno u srž problema!

Svi polaznici koji su pohađali nastavu engleskog kod mene od 2015. do 2020. će biti u obavezi da na svaki odrađen čas koji smo imali doplate jos 4 evra. S obzirom da sam vodila evidenciju, molim vas da je uporedite sa vašom. Dakle, ako ste imali 20 casova 2015. godine, moraćete uplatiti 20x4=80 evra. Žao mi je zbog ove odluke - napisala je u svom pismu na Fejsbuku Emilija Petrović, frilenserka koja je na ovaj način želela da ukaže na problem sa kojim se sada suočavaju svi radnici na internetu, od kojih država traži da plate zaostala "dugovanja".

Ovo, naravno nije istina, rekla je Emilija i objasnila šta je bila njena poruka.

- Niste ludi da mi platite nešto unazad. Valjda. Ali, ne postoji drugačiji način da objasnim ljudima problem frilensera. Od radnika na internetu se zahteva da plate penziono i zdravstveno od 2015. do 2020. koje nisu mogli da koriste niti će im biti dodato kao radni staž - navela je Emilija.  

Ona je dodala da, ukoliko im ovo prođe, proći će sve ostalo što zamisle.

- Zašto da ja plaćam porez, a ti, radniče na internetu, ne? Porez nije problem, doprinosi su problem. Ja želim da plaćam porez, ali kako da platim nesto što niti sam koristila, niti ce mi retroaktivno biti dodato? Zašto da platim penziono, a da nemam nijedan dan staža? Zašto da platim zdravstveno, a sve vreme sam se lečila privatno, jer državno nisam mogla da dobijem - istakla je, i dodala:

- Ovo je trenutno problem radnika na internetu, ali može postati i tvoj, i problem tvoje dece, samo ako im se 'dozvoli' - navela je ona i zamolila sve da podele ovu priču, kako bi se podigla svest naroda da frilenseri nisu neki kriminalci koji sede za kompjuterima i dobijaju basnoslovne sume novca. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati