Društvo i ekonomija

V. T.

03. 02. 2021. 21:29 17

Luj Viton u Srbiji? Možemo samo do izloga...

Najavi da će Luj Viton doći u Srbiju nije se obradovao veliki broj građana naše zemlje, ne zato što nemaju ukusa i stila, već zato što im novčanici ne dozvoljavaju kupovinu luksuznih brendova.

Predsednik Aleksandar Vučič entuzijastično je saopštio prilikom nedavne posete Francuskoj da postoji šansa da Luj Viton dođe u Srbiju, a da će ga dovesti baš predsednik Francuske Emanuel Makron.

- Ne razumem se baš u tu modu, ali kažu kad dođe Luj Viton, svi dolaze. To je stvar prestiža i njihovim dolaskom sigurno ćemo imati još 200 do 300 hiljada stranih poseta i više stranih investicija - rekao je Vučić.

Turisti sa dubokim džepovima novca za visoku modu sigurno imaju, ali ko u Srbiji osim šačice elite i bogatih ima novca da kupuje proizvode ovog luksuznog brenda, pitanje je koje očigledno ne brine predsednika.

Čak i mnogi sa estrade bi se pomučili da dođu do torbe iz kolekcije proleće/leto 2020. jer, na primer, torba ovog brenda Epi Onthego MM košta 2.840 dolara, odosno čak 278.000 hiljada dinara.

Cene ženskih torbi u najnovijoj kolekciji kreću se od 2.100 do 5.700 dolara u proseku. Ima i još skupljih i jeftinijih, a ko ima ovoliko novca mogao bi da bira šta želi iz asortimana.

Problem je što ogroman broj građana Srbije za ovaj novac, koji bi neko potrošio na jednu torbu, rade mesecima ili godinama. Ako znamo da je minimalac kod nas deset puta manji od cene jednog aksesoara, odnosno oko 32 hiljade dinara, radnik u Srbiji bi Luj Viton mogao da priušti nakon godinu dana rada i to ako uopšte ne troši zarađen novac.

Ko se onda raduje dolasku Vitona u našu zemlju, osim turista, koji ovaj i druge brendove inače mogu pazariti bilo gde u svetu, nije najjasnije. Ali običnim građanima Srbije ovaj luksuz ništa ne znači, jer bi sa svojim zaradama mogli jedino da prošetaju do izloga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati